Polievka z muškátovej tekvice so Shiitake hubami

sweetlaab - fotkasweetlaab, 23. novembra 2016
Polievka z muškátovej tekvice so Shiitake hubami
Foto: sweetlaab

Táto hustá polievka zahreje v studený jesenný alebo zimný večer. Krémová tekvica krásne vonia škoricou a orientálna kajenská paprika jej pridá na pikantnosti. Opečené Zobraziť celý popisTáto hustá polievka zahreje v studený jesenný alebo zimný večer. Krémová tekvica krásne vonia škoricou a orientálna kajenská paprika jej pridá na pikantnosti. Opečené zdravé japonské huby Shiitake so šalviou sa výborne hodia k tekvicovej polievke.

5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks (alebo iná)
1 ks
5 strúčiky
1 ks
5 PL
1 kocka
1 PL
100 ml
1 štipka
1/2 ČL
1/2 ČL
100 g
3 vetvičky




Postup

  1. 1

    Na 3 PL oleja opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme tekvicu, ktorú sme predtým zbavili kože, jadier a pokrájali na kocky, potom zemiak.

  2. 2

    Posypeme škoricou, paprikou, korením, opražíme, potom podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Rozmixujeme všetko s ponorným mixérom, prilejeme vodu a bujón do konečného objemu asi 800 ml, povaríme. Zahustíme múkou rozmiešanej v mlieku, povaríme a odstavíme.

  4. 4

    Shiitake umyjeme, odstránime stopky, pokrájame na pásiky a dáme opražiť (približne 10 min.) na olej na ktorom sme predtým opražili 2 struky pokrájaného cesnaku. Ku koncu pridáme listy čerstvej šalvie pokrájanej ne kúsky.

  5. 5

    Polievku ozdobíme s kúskami húb, byliniek a podávame. Viac informácií na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/11/thick-pumpkin-soup-with-shiitake.html

Diskusia k receptu

haji
Tekvicová polievka je mi blízká, ať už z hokaido či muškátovej tekvice. U mě máš výbornou!
haji
@Sweetlaab (23.11.2016 21:44)
Děkuji za pozdravení, jsi milá. Nakoukla jsem opět na tvé stránky, plno nových krásných receptů i návodů tam máš, ať se ti daří i nadále, jsi nesmírně šikovná!
marta23
Akú chuť dodá tekvicovej polievke tá škorica ?
sweetlaab
@Marta23 (24.11.2016 04:18)

Áno, škoricovú :-), tekvica má nevýraznú chuť a preto rôzne recepty používajú rôzne koreniny aby jej dodali chuť a arómu, aj klasický tekvicový koláč (pumpkin pie) používa koreniny vrátane škorice ...
mijaita
Urcite nevidim nejmensi duvod, pridavat do polevky mouku. Proc? Mene vody a polevka je husta dost. Shiitake opect platky na masle da polevce jiny rozmer, rozmer lahodnosti. A nedusi se, jen se do ruzova opecou, cca 2min z kazde strany. Tolik muj nazor a urcite skvela inspirace!