Polievka z morčacích drobkov s pečeňovými knedličkami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Počas mojej choroby chodil na nákup manžel. Veľmi ma "potešil", keď mi domov priniesol 4 kg morku. Čo s ňou? Dvaja ju naraz celú nezjeme. Tak som sa rozhodla, že upečiem stehná a prsia som vykostila na iné použitie. Toto jedlo som varila ešte na jar tohto roku.

Postup

  1. Drobky a kosti z vykostených pŕs som umyla, vložila do hrnca, zaliala studenou vodou a pomaly som varila polievku asi 1,5 hodiny. Pridala som soľ, celé čierne korenie, nové korenie, dva strúčiky cesnaku, jednu strednú cibuľu, na ktorej som nechala len spodnú šupku. Čerstvý ligurček zo záhrady nesmie chýbať.
  2. Očistila som si zeleninu do polievky. 3 ks mrkvy, 2 petržleny, kúsok kalerábu. Pridala som z mrazničky zeler z minuloročnej úrody. Máme radi kel, tak ten v polievke nesmie chýbať.
  3. Vybrala som z polievky drobky. Mäso som obrala, pôjde na tanier do polievky.
  4. Z morčacej pečienky som spravila pečeňové halušky. Malú cibuľku som orestovala na troche oleja. Pridala som jeden prelisovaný strúčik cesnaku.
  5. Pečienku som odblanila a nožom naškrabala.
  6. Pridala som jedno vajíčko.
  7. Nasekala som si čerstvú petržlenovú vňať.
  8. Pridala som , majoránku, mleté čierne korenie, soľ a čerstvú petržlenovú vňať.
  9. Všetko som spolu zmiešala. Asi 20 minút som nechala odstáť, kým som si neočistila zemiaky k pečeným morčacím stehnám.
  10. Odobrala som do menšieho hrnca trochu vývaru a do vriaceho som pomocou malých lyžičiek dávala guľky. Varila som ich asi 5 minút.
  11. Toto je moja porcia.