Polievka z kuracích drobov (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Akosi sme nachladli všetci v tomto sychravom počasí, nič nemôže byť lepšie ako dobrá
domáca nádherne voňavá kuracia polievka, mala som odložené droby z niekoľkých
kureniec, tak som spravila výbornú polievku na tieto sviatočné dni, chutí nám a zároveň
sa liečime tým najlepším účinným a overeným liekom našich babičiek, ktorý navyše aj
úžasne chutí.
6 - 8 porcií |
20 minút príprava |
120 minút na 70 - 80 °C |
Postup- Do hrnca som dala kuracie droby a "Schmalz" - kurací tuk, zaliala som ich dostatočným množstvom studenej vody, pridala som soľ a pomaly priviedla do varu.
- Zatiaľ som očistila koreňovú zeleninu, cesnak, cibuľu, ktorej som ponechala vnútornú šupku, polievka bude mať krajšiu farbu, pridala som umyté paradajky a umytú feferonku, my máme radi jemne štipľavú polievku, najmä ak sme ochoreli, tiež má liečebné účinky.
- Z polievky som odstránila penu, ktorá sa vytvorila...
- ...pridala som pripravenú zeleninu, koreniny,...
- ..umytý pór a zelerovú vňať,...
- ...polievku som varila prikrytú pokrievkou veľmi pomaly, sotva znateľným čerením, kým nezmäklo kuracie mäsíčko a zeleninka zostala troška al - dente, nesmie sa rozvariť, u mňa to bolo cca 120 minút.
- Z hotovej polievky som vybrala uvarené kuracie droby a zeleninu,...
- ...vývar som scedila, bol dobre mastný z tuku domácich kureniec kŕmených kukuricou.
Odliala som do menšieho hrnca časť tohoto vývaru a uvarila som v ňom domáce rezance.
- Do tanierov som nabrala uvarené domáce rezance, dala som pokrájanú zuzuku, srdiečko. obraté mäsíčko z krídel, krk, zeleninku, zaliala som všetko horúcim vývarom, tesne pred podávaním som polievku posypala čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou.
- pohľad zblízka: je to vynikajúca nádherne voňavá a liečivá polievka z kuracích drobov z domácich kureniec úžasnej chuti, ako stvorená na tieto sviatočné dni, dobre padne chorým, zoslabnutým a vyčerpaným ľudom, matkám po pôrode, deťom , ale aj zdravým, zasýti i zahreje, dodá síl každému.
|