Polievka z diviaka a chlebový posúch (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Uverejniť na Vareche recept ktorý len trochu zaváňa gulášom je problém :-) čo kuchár to odborník... ja som v tomto smere úplne nepoškvrnená :-) :-) guláš vždy varil a varí manžel... čo ale čert nechcel cez víkend brigáda a manžel si rozkázal guláš... no nakoniec vzniklo toto jedlo a manžel ma ukľudnil, že na názve nezáleží hlavne, že sa dobre najedli....

5
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masti si speníme nakrájanú cibuľu. Mäso nakrájame na kocky, osušíme papierovou utierkou a poprášime hladkou múkou...
  2. mäso prudko orestujeme
  3. pridáme cesnak, papriku a zemiaky nakrájané na maličké a na väčšie kúsky (tie maličké sa rozvaria a zahustia polievku)
  4. Osolíme, okoreníme a všetko spolu opražíme a potom zakryté dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa nám začína šťava vypekať pridáme feferónku a bylinky (petržlen, zeler, kmín,tymián, estragón...), podlejeme horúcou vodou a varíme do zmäknutia.
  5. pred záverom vyberieme zväzok byliniek a pridáme olúpané paradajky a za lyžicu rajčinového pretlaku. Prevaríme, ak treba dochutíme, soľou, korením...
  6. do misky vylejeme vlažnú vodu a v nej pomocou vidličky rozmiešame droždie, pridáme múku, olej a soľ a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť aspoň hodinu, aj dve.
  7. vykysnuté cesto prenesieme na plech a roztiahneme prstami do požadovaného tvaru. Pokvapkáme olejom, ktorý sme zmiešali so soľou a pretlačeným cesnakom a tymiánom, ochutený olej povtláčame prstami do cesta. Ja som si cesto rozdelila na dve časti. Z jednej som upiekla posúch a z druhej chlieb.
  8. Trúbu si predhrejeme na úplné maximum a vložíme posúch do rúry, ihneď znížime na 220°C a pečieme asi 10-15 minút.
  9. dobrú mäsovú polievku zajedáme ešte lepším cesnakovým posúchom... verili by ste, že existujú chlapi ktorí domáci chlieb nikdy nejedli?