Šošovicová polievka

Polievka z červenej šošovice (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Červená šošovica neobsahuje takmer žiadne tuky, je vynikajúcim zdrojom vlákniny, má vysoký obsah bielkovín, obsahuje veľa vitamínu B, má významný zdroj železa, obsahuje minerály ako sú vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, zinok, mangán, meď a selén... Obsahuje aj veľké množstvo antioxidantov. Táto polievka nie je len zdravá, ale aj veľmi chutná, vrelo odporúčam.

8
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si premyjeme šošovicu, očistíme mrkvu, zemiaky, cibuľu a cesnak. Mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance, zemiaky nakrájame na maličké kocky, cibuľu nakrájame na drobno a cesnak nasekáme.
  2. Na olivovom oleji speníme cibuľu, keď už chytá farbu, pridáme nasekaný cesnak a nastrúhanú mrkvu, chvíľu restujeme. Pridáme trošku nasekanej chilli, bobkový list, nové korenie, soľ a rímsku rascu, premiešame. Pridáme umytú šošovicu, paradajky z konzervy a zalejeme horúcim vývarom. Povaríme 5 minút a pridáme zemiaky, ktoré varíme zhruba 20 minút, treba vyskúšať, záleží akú odrodu zemiakov máte.
  3. Po dovarení, treba povyberať nové korenie a bobkové listy. Potom polovicu polievky rozmixujeme tyčovým mixérom a máme hotovú polievočku. Na záver už len pridáme nasekanú bazalku a pokvapkáme citrónovou šťavou... Dobrú chuť.