Foto: 2010
Prikladam taky jednoduchy recept z tejto menej pouzivanej zeleniny. Z tvrdej sladkej tekvice je vela rozlicnych receptov, bud pikantne s kari korenim alebo chilli alebo Zobraziť celý popisPrikladam taky jednoduchy recept z tejto menej pouzivanej zeleniny. Z tvrdej sladkej tekvice je vela rozlicnych receptov, bud pikantne s kari korenim alebo chilli alebo aromaticke s rozlicnymi bylinkami ja som pridal cerstvu koriandrovu vnat.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozohriatom oleji a kusku masla spenime na drobno nakrajanu cibulu a cesnak , pridame na kocky nakrajanu zltu tekvicu a zemiaky premiesame a znizime plamen na nizky zakrijeme obcasne premiesavame aby nam to neprihorelo a takto cca 10 minut (parime )do skoro hotova. Prilejeme zeleninovy vyvar , posolime pokorenime, stedre nastruhame muskatovy orech, pridame nakrajanu koriandrovu vnat.Dame do varu znizime a dusime cca dalsich 10 minut pokial je zelenina uplne makka. Ponornym mixerom rozmixujeme , na pyre.
- 2
Servirujeme horucu, polievka ma mat hustu konzistenciu (zalezi od mnozstva vyvaru plus dakdo pridava mlieko kyslu smotanu priamo a rozmixuje ) U nas si kazdy podla chuti prida ( alebo neprida )kyslej smotany, cerstveho na drobno nakrajaneho koriandu,a cerstvo na oleji osmazenych tekvicovych semienok. Ja si este pridavam citronovu stavu. Dobre je zajedat cesnakovou topinkou alebo grissinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@babidka môžeš s hociakej oranžovej tekvice alebo aj hokaido tú mám ja rada a tú si dopestujem aj sama.Ináč keď ju kupuješ tak je dosť drahá.
daj petrzlenovu vnatku, tak isto to bude dobre .
to je ta ista odroda tvrdej tekvice co sme do nej vyrezavali strasiakov a davali sviecky.
www.istockphoto.com/file_closeup.php?id=2263768&refnum=...