Polievka zo sladkej tekvice s koriandrom

2010 - bez fotky2010, 18. apríla 2010
Polievka zo sladkej tekvice s koriandrom
Foto: 2010

Prikladam taky jednoduchy recept z tejto menej pouzivanej zeleniny. Z tvrdej sladkej tekvice je vela rozlicnych receptov, bud pikantne s kari korenim alebo chilli alebo Zobraziť celý popisPrikladam taky jednoduchy recept z tejto menej pouzivanej zeleniny. Z tvrdej sladkej tekvice je vela rozlicnych receptov, bud pikantne s kari korenim alebo chilli alebo aromaticke s rozlicnymi bylinkami ja som pridal cerstvu koriandrovu vnat.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
300  g
cca 350 ml
zvazok
1  vacsia
2  struciky
3  lyzice
 mala kocka




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom oleji a kusku masla spenime na drobno nakrajanu cibulu a cesnak , pridame na kocky nakrajanu zltu tekvicu a zemiaky premiesame a znizime plamen na nizky zakrijeme obcasne premiesavame aby nam to neprihorelo a takto cca 10 minut (parime )do skoro hotova. Prilejeme zeleninovy vyvar , posolime pokorenime, stedre nastruhame muskatovy orech, pridame nakrajanu koriandrovu vnat.Dame do varu znizime a dusime cca dalsich 10 minut pokial je zelenina uplne makka. Ponornym mixerom rozmixujeme , na pyre.

  2. 2

    Servirujeme horucu, polievka ma mat hustu konzistenciu (zalezi od mnozstva vyvaru plus dakdo pridava mlieko kyslu smotanu priamo a rozmixuje ) U nas si kazdy podla chuti prida ( alebo neprida )kyslej smotany, cerstveho na drobno nakrajaneho koriandu,a cerstvo na oleji osmazenych tekvicovych semienok. Ja si este pridavam citronovu stavu. Dobre je zajedat cesnakovou topinkou alebo grissinami.

Diskusia k receptu

marlen
mňam, radosť pre oči aj hladné brušká. koriandrovo muškátovú príchuť som ešte nerobil. uvažujem ešte o "daľších orientálnych príchutiach, ale presne neviem kombinácie, tak možno váš recept zinšpiruje naše cestovateľky. to by sa mi páčilo aj ako hlavné jedlo./veget., aj s mäskom/
babidka
ked mi vyrastie ten druh tekvice / zatial v nasom chladnom podnebi prezili iba najodolnejsie druhy/ tak urcite uvarim . vyzera tak chutne ...
marlen
nám vyrástla z tých semienok z kupovanej tekvice, i keĎ to je vždy risk - často mutuje. Nie je to teplomilka - rastie aj v anglicku. a vydržala v pivnici do februára.
bozulka
Už je v KK a mám v mraziaku strúhanú tak urobím podľa tohoto receptu aj s troškou feferonky.Mám len problém,koriander vňaťka býva málokedy a vlastná sa mi veľmi nedarí dopestovať.
@babidka môžeš s hociakej oranžovej tekvice alebo aj hokaido tú mám ja rada a tú si dopestujem aj sama.Ináč keď ju kupuješ tak je dosť drahá.
2010
bozulka,
daj petrzlenovu vnatku, tak isto to bude dobre .
tinca
Ja teda poznám len tekvicu klasiku, neviem asi som neznalá, ale ten náš zapadákov inú neponúka?? Škoda. No, ale na tekvicovú polievku, alebo z nej prívarok s roštenkou na ten nedám dopustiť.
grandma
Nehovorí sa topinka ale hrianka - sme na Slovensku.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia