Polievka zo sladkej tekvice s koriandrom

Autor receptu: 2010

Prikladam taky jednoduchy recept z tejto menej pouzivanej zeleniny. Z tvrdej sladkej tekvice je vela rozlicnych receptov, bud pikantne s kari korenim alebo chilli alebo aromaticke s rozlicnymi bylinkami ja som pridal cerstvu koriandrovu vnat.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozohriatom oleji a kusku masla spenime na drobno nakrajanu cibulu a cesnak , pridame na kocky nakrajanu zltu tekvicu a zemiaky premiesame a znizime plamen na nizky zakrijeme obcasne premiesavame aby nam to neprihorelo a takto cca 10 minut (parime )do skoro hotova. Prilejeme zeleninovy vyvar , posolime pokorenime, stedre nastruhame muskatovy orech, pridame nakrajanu koriandrovu vnat.Dame do varu znizime a dusime cca dalsich 10 minut pokial je zelenina uplne makka. Ponornym mixerom rozmixujeme , na pyre.
  2. Servirujeme horucu, polievka ma mat hustu konzistenciu (zalezi od mnozstva vyvaru plus dakdo pridava mlieko kyslu smotanu priamo a rozmixuje ) U nas si kazdy podla chuti prida ( alebo neprida )kyslej smotany, cerstveho na drobno nakrajaneho koriandu,a cerstvo na oleji osmazenych tekvicovych semienok. Ja si este pridavam citronovu stavu. Dobre je zajedat cesnakovou topinkou alebo grissinami.