Polievka mačanka
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv si urobíme cibuľový
základ s hríbmi.
Na bravčovej masti opečieme
cibuľku a na
záver pridáme hríby
a krátko osmažíme.
- Ako
základ môžeme použiť
hlivy alebo šampiňóny
a na doplnenie hríby.
- Všetko zalejeme kapustovou
šťavou zmiešanou
s vodou, pomer závisí
od kyslosti kapustnice.
Necháme krátko povrieť
asi 4 minúty.
- Polievku
zahustíme 33 % smotanou
a múkou, necháme prevrieť
a naposledy pridáme
pretlačený cesnak.
- Na
panvici posmažíme cibuľu
na slaninke a pridáme
na malé kocky pokrájané
údené mäso, najlepšie
kolienko, a pridáme do
uvarenej naporciovanej
polievky na záver.
|