Polievka hlivová s údeným mäsom (fotorecept)
Autor receptu: jarbra
Huby mam rada aj, ked ich velmi nepoznam, ale hlivu ustricovu a sampinony tie mozem
jest aj kazdy den na rozne sposoby, robila som poriadky v mraznicke a mala som udene
maso, tak reku navarim hlivovu s udenym masom. Varim vsetko odoka, mojich
receptov malo kedy uvadzam mnozstvo a taktiez neuvadzam cas varenia a pecenia,
pretoze pokazdym varim, ( napr. tuto polievku na plynovom sporaku, alebo kuchynska
kachlova pec, elektricka platna keramicka, teplovzdusna rura ), a cas varenia je
pokazdym ini.
Postup
- Hlivy oplachneme, ( kedze varim v noci fotky sa snasim upravit, ale nie je to ono ) :-(
- nakrajame na rezanceky,
- cibulu ocistime a pokrajame na drobno podusime do sklovita,
- pridame hlivy, ochutime solou,
- podlejeme trochu s vodou a dusime pod pokrievkou.
- K makkym hlivam som, pridala trohu postruhanej mrkvy, premiesala a cca 5 minut este podusila.
- Tak som pridala, este safran mlety a mrkvu na kolieska , ked treba podlejeme vodou ... ( moj svokor stale do kazdeho jedla pridaval safran, polievky, omacky, apod. pochadzal z Indonezii a vedel velmi dobre varit, bol kapitanom na lodi ). :-)
- Nakoniec som pridala udene maso, ktore som pokrajala na mensie kusky,
- pridala k zmesi,
- zaliala vodou 1,5l a spolu vsetko este varime, az kym hlivy nebudu makke.
- pred koncom pridame ( kto ma rad hustejsiu polievku, tak ovsene vlocky 1PL, velmi nemusime zahustovat, pretoze polievka je sama o sebe husta, jedla zahustujem s ovs. vlockami su chutnejsie, ako s mukou ) a cesnak, pretlaceny.
- Trochu kapie pokrajame na male kusky, majoranku,
- posekanu cerstvu pazitku alebo petrzlenovu vnat, nechame prejst varom
- a polievka je hotova.