Polievka Bouillabaisse
Autor receptu: redakcia
Postup- Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm dlhé kúsky.
Cibuľu a rajčiaky pokrájame a cesnak rozotrieme.
- Všetko dáme do hlbokého hrnca spolu s olejom, voňavými bylinkami (tymián, fenikel, petržlenová vňať), mletým čiernym korením, bobkovým listom, kúskom pomarančovej kôry, soľou, pridáme ryby a všetko zalejeme vriacou vodou.
Druhy rýb, ktoré sú jemnejšie, môžeme pridať až neskôr.
- Po odstavení precedíme do hlbokých tanierov, na ktorých sú uložené plátky chleba. Rybie mäso uložíme na teplú misu, dozdobíme ho posekanou petržlenovou vňaťou a podávame súčasne s polievkou.
|