Podlisník (fotorecept)
Autor receptu: jody
...alebo podlistník, podlesník, haruľa, či zemiaková baba... akokoľvek, vždy úžasné jedlo. :-)
30 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Červenú cibuľku upražíme spolu so slaninou a necháme mierne ochladnúť.
- Obielené zemiaky narajbeme na jemno.
- Nasekáme čerstvý majorán.
- Zmiešame zemiaky, cibuľu so slaninou, majorán, korenie, popučený cesnak, pridáme vajíčka a dohustíme múkou.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a povrch uhladíme stierkou.
- Pečieme podľa typu trúby a hrúbky cesta. Skušame špajdlou, či sa prostriedok cesta nelepí.
- Servírujeme teplé, či studené, samotné, alebo ako prílohu... na obrázku sú raňajky, na tenko nakrájaný podlisník opečený do chrumkava na panvici. Dobrú chuť! :-)