Podlisník (fotorecept)

Autor receptu: jody

...alebo podlistník, podlesník, haruľa, či zemiaková baba... akokoľvek, vždy úžasné jedlo. :-)

30 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Červenú cibuľku upražíme spolu so slaninou a necháme mierne ochladnúť.
  2. Obielené zemiaky narajbeme na jemno.
  3. Nasekáme čerstvý majorán.
  4. Zmiešame zemiaky, cibuľu so slaninou, majorán, korenie, popučený cesnak, pridáme vajíčka a dohustíme múkou.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a povrch uhladíme stierkou.
  6. Pečieme podľa typu trúby a hrúbky cesta. Skušame špajdlou, či sa prostriedok cesta nelepí.
  7. Servírujeme teplé, či studené, samotné, alebo ako prílohu... na obrázku sú raňajky, na tenko nakrájaný podlisník opečený do chrumkava na panvici. Dobrú chuť! :-)