Pochúťkový ružičkový kel

Autor receptu: marianne

Recept je z utlej knizocky:Varime zo zeleniny od Jany Horeckej a je to velmi dobre papanicko,pre toho, kto ma rad kel ako prilohu k masku,volskemu oku, alebo len taky samotny so zemiakmi.Nam velmi chuti,je naozaj pochutkovy a lahodny.V zime, ked je malo zeleniny pride takato priloha vhod.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z ruzickoveho kelu odstranime starsie listy,umyjeme ho,vlozime do vriacej osolenej vody a povarime na miernom ohni 10 minut.Potom ho opatrne scedime a nechame odkvapkat.
  2. V kastroliku rozohrejeme maslo,pridame odkvapkany ruzickovy kel,podla chuti osolime okorenime,posypeme troskou struhanky alebo(ovs.vlockami a kratko oprazime.
  3. Podavame ako zeleninovu prilohu k masku alebo s volskymi okami a uvarenymi zemiakmi.Ja som mala teraz masko a yorkshire pudings. Ak pochutku pripravujeme z mrazeneho ruzickoveho kelu,nevarime ho.