Plnené šampiňóny v zemiakovo–hráškovej kaši

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Šampiňóny umyjeme, vyberieme nožičku, nakrájame cibuľku, šunku, a nožičky zo šampiňónov a opečieme na oleji a ochutíme. Zmes necháme vychladnúť, pridáme nastrúhaný syr, vajcia a naplníme do šampiňónov. Takto naplnené šampiňóny dáme do rúry piecť.
  2. Kaša – Nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, uvarené scedíme a rozšľaháme na kašu s pridaním mlieka a masla. Hrášok uvaríme, scedíme, prelisujeme cez husté sito alebo rozmixujeme, pridáme do kaše a spolu ešte prešľaháme, dochutíme soľou a limetkovou šťavou.
  3. NÁŠ TIP: Na plnenie šampiňónov môžeme využiť rôzne plnky, napríklad z pomletého bravčového mäsa, ochutenú čiernym korením a cesnakom. Chutné sú však aj naplnené len syrom.