Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom fotorecept

amelie - fotkaamelie, 17. januára 2012
Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom  (fotorecept)
Foto: amelie

Jednoducho som akousi zhodou okolností mala priveľa húb.

Suroviny

1500 g
500 g alebo iné huby
1000 g
200 g , oštiepok
100 a šunka+ 100 g
3-4 ks
250 ml alebo šlahačka
2-3 strúčiky
1 ks veľká
2-3 pl alebo polohr.
1-2 pl
 (príp. čili)
  na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Hlavičky šampiňónov vydlabeme a namočíme na 10-15 minút do mlieka. Obrátime ich na podložke, aby prebytočné mlieko vytieklo.

    Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme v panvici na olivovom oleji, pridáme pokrájané nožičky šampiňónov a hlivy. Orestujeme, potom posolíme, ochutíme sladkou paprikou, čiernym korením alebo iným pikantným korením (použila som mexickú zmes).

    Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Huby podusíme, v prípade potreby podlievame mliekom a nakoniec zahustíme smotanou - asi polovicou celého množstva.

    Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Deň vopred si uvaríme zemiaky. Nastrúhame ich na struhadle, rovnako nastrúhame aj 2/3 syra a v mise zmiešame s prelisovaným cesnakom. Pridáme múku, osolíme, okoreníme, ak treba, trochu rozriedime. Tvarujeme valčeky dlhé asi 10 cm, obaľujeme ich v strúhanke a vyprážame.

    Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šunku a slaninu pokrájame nadrobno a zmiešame so zvyšným syrom - trochu necháme na posypanie. Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov, poukladáme ich do zapekacej misy a posypeme syrom. Pomedzi ne povkladáme prepolené paradajky a všetko podlejeme zvyšnou smotanou.

    Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.

    Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s hubovým paprikášom a syrovými kroketami.

    Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom  (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
mnaaaam!!!!okamzite ukladam!!
matata1
Fúha ta je ale dobrota. Mne by to stačilo podávať osobitne, mala by som čo jesť tri dni.
norikadz
súhlasím s matata1...neviem sa rozhodnúť, čo by som si dala ako prvé, sú to samé dobroty!! Ešte otázka- prečo tie šampiňóny namáčaš do mlieka? Tá smotana ktorou ich zaleješ nestačí?
amelie
@norika , keď namočím šampiňóny do mlieka, ľahšie sa s nimi pracuje, neprasknú pri napĺňaní ani neskôr pri pečení v rúre, najmä ak sú trochu suchšie. Mlieko z namáčanie nepoužijem, nemá už dobrú farbu:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia