Plnené rajčiny
Autor receptu: eraserhead
ľudia sa vystavujú konfrontácii nesprávnou terminológiou tam kde sú všeobecne známe
a
zaužívané pojmy, a jedlá takto označené majú minimálne základne suroviny a postupy
definované. Napríklad za maslo je označované čokoľvek od margarínu až po umelú
hmotu,
veď kto by si kúpil "stužené sušienky" ale "maslové sušienky" keď ich na tento omyl
upozorníte začnú odriekavať mantry "nečítaj, nejdz, nahlásim matelkovi, mi to tak
voláme"
Žiaľ rovnako zmýšľajú aj v reštike na SVK, a preto sme tam kde sme, v..
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Rajčinám odrežieme vrch ktorý si odložíme, rajčinu vydlabeme a dužinu ktorú získame dáme do nádoby kde ju prepasírujeme alebo rozpučíme. Pridáme ryžu, nasekané bylinky, soľ, práve zomleté korenie, olej a cesnak. Necháme hodinu marinovať.
- Zmesou naplníme rajčiny, poukladáme do vhodnej nádoby. Pridáme tiež nakrájané zemiaky ktoré jemne osolíme a pokropíme olejom. Pečieme v rúre 1 hodinu na 180 C. Skúsil som k tomu tento .
šalát
- A aké rajčiny? napríklad tieto: