Pečená prepelica
Plnené pečené prepeličky (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Pečené prepeličky s plnkou na poľovnícky spôsob.
4 porcie |
25 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Staršie pečivo namočíme do mlieka alebo do vody s trochou sladkej smotany - tak robím, keď nemám mlieko - necháme chvíľu stáť. Medzitým na masle alebo oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku a slaninku.
- Pečivo vymačkáme od tekutiny, pridáme opraženú cibuľku so slaninkou, vajíčko, posekanú vňaťku, soľ, pomleté čierne korenie podľa chuti, a premiešame.
- Umyté prepeličky naplníme plnkou, otvor spojíme špáradlom a nohy nad ním zviažeme špagátom.
- Prepeličky vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pridáme cibuľu, cesnak, čerstvé bylinky, podlejeme čiernym pivom a vodou, prikryjeme a dáme piecť. Ja som počas pečenia skontrolovala zo dva razy, poliala výpekom.
- Hotové prepeličky som dala rýchlo zagrilovať, aby chytili farbu, predtým som ich potrela maslom.
- K prepeliciam som podávala pohánku s tekvicou a zeleninou spolu s výpekom z pekáča.