Pečená prepelica

Plnené pečené prepeličky (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Pečené prepeličky s plnkou na poľovnícky spôsob.

4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Staršie pečivo namočíme do mlieka alebo do vody s trochou sladkej smotany - tak robím, keď nemám mlieko - necháme chvíľu stáť. Medzitým na masle alebo oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku a slaninku.
  2. Pečivo vymačkáme od tekutiny, pridáme opraženú cibuľku so slaninkou, vajíčko, posekanú vňaťku, soľ, pomleté čierne korenie podľa chuti, a premiešame.
  3. Umyté prepeličky naplníme plnkou, otvor spojíme špáradlom a nohy nad ním zviažeme špagátom.
  4. Prepeličky vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pridáme cibuľu, cesnak, čerstvé bylinky, podlejeme čiernym pivom a vodou, prikryjeme a dáme piecť. Ja som počas pečenia skontrolovala zo dva razy, poliala výpekom.
  5. Hotové prepeličky som dala rýchlo zagrilovať, aby chytili farbu, predtým som ich potrela maslom.
  6. K prepeliciam som podávala pohánku s tekvicou a zeleninou spolu s výpekom z pekáča.