Plnené orechové košíčky

Plnené orechové košíčky
Foto: amoangel
amoangelAmoangel, recept pridal: 29. novembra 2011 6:57Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Na dosku preosejeme múku, práškový cukor, pridáme vanilínový cukor, postrúhané maslo, žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, mleté orechy a vypracujeme vláčne cesto. Formičky vyložíme cestom, preložíme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte horúce vyklopíme z formičiek. Vychladnuté košíčky naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a posypeme orechami.

2

PLNKA: Do hrnca nalejeme vodu, olej, rum, prisypeme cukor, pomleté orechy piškótovú strúhanku a vanilínový cukor. Zmes za stáleho miešania krátko povaríme. Ešte teplú ju vložíme do vrecka s ozdobným nadstavcom a nastriekame do košíčkov.

3

POLEVA: Do hrnčeka polámeme čokoládu, pridáme posekaný tuk a za stáleho miešania rozpustíme nad parou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vierik, 29. novembra 2011 o 11:03
    Robievam sú vďačné,dlho vydržia a ešte pod orechy dávam trochu rybezľového džemu.


  • remcula, 29. novembra 2011 o 11:24
    Vypadají skvěle!!


  • celeblith, 29. novembra 2011 o 12:50
    toto je jeden z mojich favoritov tento rok, dufam, ze este kupim formicky :)))


  • elisticka, 29. novembra 2011 o 13:35
    krasne kosicky a vyborne...


  • marianne69, 29. novembra 2011 o 14:02
    uplne super su,aj by som ich spravila,len mi nie je jasne s rozpisu surovin,kolko orechov ide do cesta a kolko do plnky,mozno,ze to len mne zle vyskakuje,neupresnila by si to prosim


  • dorisa, 29. novembra 2011 o 15:39
    Ja som si kúpila formičky na košíčky, tak tiež nejaký receptík zbúcham, a spýtam sa: koľko asi vyjde tých košíčkov z tvojho cesta??


  • 3sandra3, 29. novembra 2011 o 15:51
    krásne košíčky,, už dlho sa strojím vyskúšať ich,,, takže plnka začína od vody, a na polevu treba koľko tuku?


  • sneica, 29. novembra 2011 o 16:50
    formicky mam a este som ich nepouzila takze recept ukladam....


  • diabambulka, 29. novembra 2011 o 19:38
    presne toto sú výborné košíky podľa môjho gusta, to je to pravé orechové :-D krásne sa ti vydarili...


  • ivkagal, 29. novembra 2011 o 21:21
    podarili sa,vyzeraju super,ja tiež pečiem košíčky,ale z vanilkovym krémom,to je č.1 u mojej polovičky...


  • helca103, 30. novembra 2011 o 13:27
    u nás tiež ide vanilková plnka na košíčky , to je už klasika, urobila som aj inu plnku no musela som sa vrátit k vanilkovej, kolko ludí tolko chuti :-)


  • marienka44, 30. novembra 2011 o 17:46
    @Amoangel ,v rozpise treba oddelit plnku od cesta. Teraz neviem, ci 225 g orechov ide vsetko do cesta alebo z toho urcita cast aj do plnky. Prosim upresnit. Dakujem.
    70 g stuzeneho tuku ide do polevy? aj to nie je z receptu jasne. :-)


  • cica2, 3. decembra 2011 o 21:21
    krásne sa ti vydarili!


  • zitar, 7. decembra 2011 o 11:47
    košíčky veľmi pekné, zaujali ma, ale tiež sa nevyznám v tých orechoch, koľko do cesta a koľko do plnky


  • silvia68, 23. decembra 2011 o 16:08
    » www.mimibazar.sk/recept.php?id=21517...

    tu je ten istý recept napísaný poriadne


  • 3sandra3, 28. novembra 2012 o 15:17
    @silvia68 vďaka za link,,, chcem ich piecť, ale nevedela som sa tu vyznať


  • martapaula, 18. mája 2013 o 20:04
    tiež si myslím,že tento recept nie je dobre napísaný


  • maminka88, 21. decembra 2013 o 13:33
    No mne sa podarili vyklopit len za studena za tepla sa mi strašne drobili ale inak sú výýýýýborné :D


  • betty21, 27. decembra 2014 o 07:55
    Treba formicky vymastit?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist