Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi chutné stehienka hoc aj plnené bryndzou zmiešanou s kôprom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehno som umyla a pripravila som si kôpor.
-
2
Pripravila som si plnku. Rožok som nakrájala na kolieska. Nie je potrebné ho kropiť. Pridala som bryndzu, vajce, kôpor a mleté čierne korenie. Nesolila som, lebo bryndza má svoju špecifickú chuť.
-
3
Všetko som zmiešala.
-
4
Stehno som plnila pod kožu.
-
5
Špáratkami som uzavrela plnku tak, že som kožu prepichla a spojila s mäsom.
-
6
Na panvici som nechala roztopiť masť, vložila som stehno a sprudka opiekla z oboch strán. Osolila a okorenila som ho. Podliala troškou vody a nechala chvíľku dusiť.
-
7
Pod pokrievkou som ho nechala piecť. V poslednej fáze som ho odkryla a nechala opiecť do chrumkava, čím sa i tekutina zredukovala.
-
8
Upečené som vyložila na kuchynský papier. Potom som z neho odstránila šparátka. Nakrájala som na plátky. Podávala som s ryžou.
-
9
Prajem vám dobrú chuť.
♡ ♡ ♡ ♡ ♡
Milá @izka , prosím ťa, hornú stehennú kosť si pred plnením pod kožu odstránila? po nakrájaní na reze kosť nevidím, v popise som tento úkon nenašla, možno som iba prehliadla. dakujem vopred za odpoved.
vyskúšam, ako ja vravím... vo varení sa fantázii medze nekladú a rada skúšam nové, skúsim ... dakujem za recept aj reakciu