Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi chutné stehienka hoc aj plnené bryndzou zmiešanou s kôprom.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehno som umyla a pripravila som si kôpor.
- Pripravila som si plnku. Rožok som nakrájala na kolieska. Nie je potrebné ho kropiť. Pridala som bryndzu, vajce, kôpor a mleté čierne korenie. Nesolila som, lebo bryndza má svoju špecifickú chuť.
- Všetko som zmiešala.
- Stehno som plnila pod kožu.
- Špáratkami som uzavrela plnku tak, že som kožu prepichla a spojila s mäsom.
- Na panvici som nechala roztopiť masť, vložila som stehno a sprudka opiekla z oboch strán. Osolila a okorenila som ho. Podliala troškou vody a nechala chvíľku dusiť.
- Pod pokrievkou som ho nechala piecť. V poslednej fáze som ho odkryla a nechala opiecť do chrumkava, čím sa i tekutina zredukovala.
- Upečené som vyložila na kuchynský papier. Potom som z neho odstránila šparátka. Nakrájala som na plátky. Podávala som s ryžou.
- Prajem vám dobrú chuť.