Plnené kuracie stehná (fotorecept)

Plnené kuracie stehná (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 1. augusta 2011 14:05Ďalšie jeho recepty

Trochu iný spôsob pečenia kuracích stehien...

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Nachystáme si suroviny na plnky. Mrkvu si nakrájame na také kvádriky a odrezky nakrájame na kocky, párky alebo klobásu (ja som použila šunkový párok) nakrájame tiež na kocky.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 1

2

Hrášok, kukuricu, mrkvu a klobásku osmahneme na oleji, pridáme vajíčko a posekané bylinky. Osolíme, okoreníme a miešame kým vajíčko nestuhne. Necháme vychladnúť.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 2

3

Kuracie stehná celé si upravíme tak, že z horného stehna odstránime kosť. Ostrím nožíkom najprv odrežeme mäso okolo kĺbika a potom opatrne orezujeme mäso smerom dole
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 3

4

až prídeme k dolnému kĺbu a ten buď vykrútime alebo opatrne prerežeme. Dostaneme tak stehno so spodnou kosťou a z vrchného stehna vznikne kapsa ktorú naplníme. Stehná osolíme aj zvnútra.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 4

5

Plnka č.1: na hrubé "špalíky" nakrájaná mrkva, slanina, šunkový párok, alebo čo máte radi
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 5

6

Plnka č.2: zeleninová praženica
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 6

7

Naplnené stehná uzavrieme špáradlami, alebo ihlicami. Ja som klasicky zašívala. Dáme na pekáč, potrieme olejom a posypeme korením na kurčatá. Dáme piecť do vyhriatej rúry, asi po desiatich minútach znížime teplotu na 200°C, zakryjeme a pečieme asi 45 minút. Môžeme podliať troškou vody.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 7

8

V polovici pečenia pridáme do výpeku na hrubo nakrájanú cibuľu a huby. Ja som použila mrazené dubáky ešte z minuloročnej zásoby. A pridáme predvarené zemiaky. Pred koncom odokryjeme a necháme zapiecť.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 8

9

Podávame rozkrojené a na tanieri môžeme kombinovať rôzne plnky.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 9

10

Dobrú chuť!
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 10

11

Stehná sú výborné aj studené a plnku možno obmieňať podľa vlastných chutí a fantázie :-)
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 13 ľudí (4,1 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 1. augusta 2011 o 14:31
    kraaaaaaaaaaaaaaaaasa!!! uha tak si jedno uchmatnut!!!!


  • jerica, 1. augusta 2011 o 14:34
    @evusik máš ich krásne,budeš sa čudovať ale robievam ako ty len plním s bylinkami , výborná obmena jedálnička , každý tvoj pridaný recept je výborná inšpirácia:-))


  • vavan, 1. augusta 2011 o 14:39
    neodolateľne nááááááááááááááádherne


  • vavan, 1. augusta 2011 o 14:41
    neodolateľne náááááádherné


  • babi, 1. augusta 2011 o 14:41
    @evu šik krásne, zaujímavá plnka. Ja tiež plním stehná, ale robím plnku ako do kuraťa. Jarka tie bylinky je tiež skvelý nápad ,prípadne pomiešať zo syrom .....


  • kata50, 1. augusta 2011 o 14:42
    Krásne spracované, ešte krajšie upečené:-))


  • evusik, 1. augusta 2011 o 14:57
    dievčence, ako som písala v recepte plnku si dá každý podľa svojej chuti, prípadne podľa chuti stravníkov.
    Je to veľmi vďačné jedlo pre návštevu. A keď chcete aby bolo pri stole veselo, spravíte každé stehno s inou plnkou, nikdo nevie čo sa mu ujde, takže občas dôjde aj k výmenám a deleniu medzi sebou :-)


  • danculka, 1. augusta 2011 o 14:59
    Pekné , naozaj aj fotočky,super...


  • aroooo, 1. augusta 2011 o 15:33
    vyzerajú a určite aj chutia skvelo, ja som raz plnila tú hornú časť broskyňou a kúskom syra,obalila v trojobale a vypražila,tiež to bolo mňam, ale aj toto ukladám


  • nazarboncuk, 1. augusta 2011 o 15:35
    tak toto by som si hned dala :d mnam. krásny recept aj fotky :)


  • dorisa, 1. augusta 2011 o 15:39
    Krásny recept, ukladám. Na chate, ako keby som našla( teda nie, tam nie je internet) ale naštudujem si a tam upečiem,ugrilujem.


  • vierik, 1. augusta 2011 o 15:47
    Paráááádne.......Ukladám KK.


  • evulienka47, 1. augusta 2011 o 15:56
    netradičné to vykostenie hornej casti stehna, to som este nikde nevidela :)zarucene odskusam :)


  • evanaaa, 1. augusta 2011 o 16:22
    Evušik, to vypadá pekne, tak esteticky, nekrájané úhľadne ako od prfíka, naozaj. Nenapadlo ma dopoly vykostiť, ja som plnila pod kožu, podobnou plnkou ako Babi, ale dobrý nápad obmieňať ich..
    ....nakrájané......


  • evanaaa, 1. augusta 2011 o 16:23
    ...od profíka..., nie prfika - samé preklepy.


  • mamatata2, 1. augusta 2011 o 16:40
    Pripájam sa k chváliacim, prekrásne. Práve v sobotu som tri také bez plnky robila, chuťovo neboli zlé, ale iste sa s tvojimi nedajú ani porovnať. Vyskúšam a ďakujem aj za názorný postup vykosťovania.


  • 3sandra3, 1. augusta 2011 o 16:42
    ja tiež chválim....krásne


  • cistinka, 1. augusta 2011 o 17:53
    profesionálna práca :-))) krásne foto!


  • ketty3811, 1. augusta 2011 o 18:26
    krásne,tiež som takéto plnenie nepoznala.Ja plním iba pod kožu.Skúsim to s tým vykostením,snáď to zvládnem.:-)a samozrejme krásne foto.


  • akeber, 1. augusta 2011 o 18:59
    fííííííha .......to je ale dobrota , potešenie na to pozrieť,nie to ešte jesť....ukladám a určite vyskúšam.....krásne nafotené :D


  • enerrgizer, 1. augusta 2011 o 19:07
    super nápad...


  • frezia68, 1. augusta 2011 o 19:12
    Ty si ale šikulka,zvykla som stehná plniť len pod kožu,teraz bude zmena :-)


  • tatranka, 1. augusta 2011 o 19:39
    Už mám tvoj recept uložený.Veľmi pekne to vizerá,kuracinku milujeme,určite si to čo najskôr urobím.Recept je pekne a chutne spracovaný.


  • angelheart, 1. augusta 2011 o 20:43
    Jednoducho nádhera, recept na výhru :)


  • hubarka35, 1. augusta 2011 o 21:23
    jednička z hviedičkou za tieto stehienka.....ja teda tiež plnim pod kožu,aj vykostujem ale toto mna nikdy nenapadlo.....receptik si ukladám a udelujem rád zlatej varešky....aspon takto virtuálne...


  • michsamant, 2. augusta 2011 o 03:56
    krasne, ukladam


  • ainy, 2. augusta 2011 o 08:54
    super, skúsim aj ja takto čarovať :-)


  • hanka111, 2. augusta 2011 o 09:11
    .....skutocne to vyzera perfektne, urcite vyskusam aj ja.


  • jarka25, 2. augusta 2011 o 09:15
    ahoj,vyzera to super....škoda že neviem tie stehna vykostiť))


  • evusik, 2. augusta 2011 o 09:15
    ďakujem všetkým za milé komentáre :-)
    toto je vlastne taká malá galantína len nie z celého kurčaťa ale len zo stehna, galantínu z celého kurčaťa robia majstri a zo stehna učni... no čo, každý musí nejako začať a keď budem veľká hádam aj tú z celého kurčaťa urobím :-)))


  • evusik, 2. augusta 2011 o 09:17
    @jarka25 treba to len skúsiť, jediné čo môžeš pokaziť je, že mäso rozrežeš, ale to môžeš vzápätí opraviť tak, že dieru zašiješ, alebo zopneš špáradlom... len smelo do toho :-)


  • oblizprst, 2. augusta 2011 o 09:47
    Tak toto je pastva aj pre oči aj pre brušká! Výborne!


  • sovka62, 2. augusta 2011 o 12:34
    @evusik , zlaté ručičky. Toto zaradím do môjho zlatého fondu, určite sa tým rodine i priateľom zavďačím. Ďakujem za recept


  • evusik, 2. augusta 2011 o 12:42
    @sovka ďakujem, ale pokiaľ si pamätám ty tu máš recept na galatínu s kuraťa, určite ju mám v KK...... aj keď na druhej strane mne sa asi viac páčia takéto stehienka... zvládne ich aj začiatočník, naplniť môžeš rôznymi plnkami, aj to dobre vyzerá na tanieri, zatiaľ čo galantínu s celého kurčaťa urobiť je makačka a nie vždy sa výsledok dostaví. Robila som ju raz v živote a asi aj posledný :-)


  • agora, 2. augusta 2011 o 13:56
    no skutočne unikátne, pri najbližšej príležitosti sa už aj ide na to......


  • dogagador, 2. augusta 2011 o 17:37
    velmi pekne


  • jatanika, 2. augusta 2011 o 17:56
    super!


  • jac37, 2. augusta 2011 o 21:48
    Je to prekrásne a inšpirujůce. Ja som doposial len dobrou slaninkou prešpikoval a pretože robím len pre dvoch tak som stehienka přiložil na pekáč k novým zemiačkom, ale v tomto prevedení k novým zemiačkom to mojej polovičke pripravím na nedelu. Ďakujem za inšpiráciu.


  • jac37, 2. augusta 2011 o 21:49
    Ospravedlňujem sa za čechizmy.


  • evusik, 2. augusta 2011 o 21:56
    @jac37 v pohode, v profile máš písané že si z Prahy... my sme tiež len dvaja a robila som len štyri stehienka - mali sme aj večeru. Dúfam, že tvojej polovičke bude chutiť :-)


  • katkaszaboova, 2. augusta 2011 o 22:50
    Fantastické, veľmi detailne nafotené... to musí byť chutné!


  • katkaszaboova, 2. augusta 2011 o 22:50
    Fantastické, veľmi detailne nafotené... to musí byť chutné!


  • cica2, 6. augusta 2011 o 12:26
    ďalší tvoj nádherný receptík, radosť pozerať, už sa teším kedy aj tento vyskúšam:)))


  • zuzanakovalcikova, 26. augusta 2011 o 21:24
    Super,super,super:)))Nemam slov:)))


  • bibia1, 26. augusta 2011 o 21:33
    tak toto je úplne umelecké dielo, krásny recept - ďakujem


  • medovnicek, 30. augusta 2011 o 19:59
    to sú excelentné kuracie stehienka, veľmi ma láka ich vyskúšať, len neviem či pri mojej "šikovnosti" dokážem tú hornú časť vykostiť


  • evusik, 30. augusta 2011 o 22:18
    @medovnicek ďakujem... ty si šikovná a ak to vyskúšaš tak uvidíš, že to nie je nič ťažké a zložité a výsledok je celkom efektný :-)


  • stefanm, 18. septembra 2011 o 14:25
    ...dnes máme "drobnú" rodinnú oslavu a,nechal som sa uniesť tvojou prácou a pripravil som tieto stehienka pre hostí.Pozdravujem ťa ...
    » picasaweb.google.com/108941645799708393370/Moje_jedla#565367...



  • evusik, 18. septembra 2011 o 15:44
    no teda, tá fotka je úplne super!!!! nemôžeš ju pridať rovno sem? nech sa aj ostatní pozrú.... krásne naservírované, som presvedčená, že si zožal úspech :-)


  • 2010, 18. septembra 2011 o 16:09
    @evusik , to je super to mi uplne uslo, odkladam .


  • stefanm, 19. septembra 2011 o 11:48


  • tomas, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 19. septembra 2011 o 15:48
    @stefanm pokiaľ skopírujete linku na stránku (kde sa nachádza fotka), tak to systém považuje za linku na stránku, akonáhle linka končí názvom obrázku a jeho príponou čiže napr. .jpg, .gif, .png atď (čiže koncovkou obrázku, tak to stránka považuje za obrázok)


  • stefanm, 20. septembra 2011 o 08:52
    @tomas ďakujem za pomoc ...@evusik prepáč,že cez tvoj recept si tu riešim moje technické nedostatky!!!


  • evusik, 20. septembra 2011 o 10:48
    @stefanm v pohode, ja sa tiež rada priučím :-) a možno to pomôže aj iným ....


  • bogar, 10. decembra 2011 o 22:09
    hm no rada by som toto vyskusala ale neviem ako naplnit stehna akosi mi utiekol postup neviem ako mam postupovat :(


  • evusik, 10. decembra 2011 o 22:25
    @bogar čomu konkrétne nerozumieš?


  • bogar, 11. decembra 2011 o 10:13
    vykostenie :) mne by sa to asi rozpadlo :)


  • evusik, 11. decembra 2011 o 18:21
    @bogar musíš si veriť, chce to len skúsiť.... a ak sa ti to na prvý krát nepodarí môžeš vždy mäso zašiť alebo zopnúť špáradlom :-)


  • frezia, 1. augusta 2012 o 07:43
    Krasne,urcite aj velmi chutne,vyskusam.Dakujem za inspiraciu.


  • piczur, 3. augusta 2012 o 19:40
    tak toto určite skúšam ďakujem za typ už teraz si robím chúťky už aby bola nedeľa mňam mňam


  • evusik, 3. augusta 2012 o 20:24
    @piczur teším sa, že ťa môj recept oslovil... ak vyskúšaš daj vedieť ako chutilo :-)


  • dandika1, 21. decembra 2013 o 23:04
    @evusik recep na pohlad uzasny a chutovo urcite vyborny ,bude sa hoditaj na slavnosnu prilezitost.Si velmi sikovna a vynikajuca kucharka,som na vareche nova ,ale Tvoje recepty uz mam aj odlozene ,tento tiez ukladam a hned po vianociach urobim bude sviatok v rodine vdaka za inspiraciu.....


  • evusik, 22. decembra 2013 o 09:22
    @dandika1 vitaj na Vareche ... ďakujem za krásny komentár :-) máš pravdu, že toto je slávnostný recept... ja mám s ním vždy úspech a aj každý kto ho vyskúšal si pochvaľoval :-) má jednu výhodu, že ako náplň môže každý dať vlastnú odskúšanú plnku, takú akú má rád...
    prajem krásne sviatky a pohody s rodinou ale aj s Varechou :)


  • viera1, 22. decembra 2013 o 10:10
    @evusik ako vždy za *****,ja kuracinu nemusím,keď sme boli štyria,vždy nám 1 porcia zvýšila (prejedla som sa v 1975r. pri žlčníkovej diéte),ale na tomto si vždy pochutím. @dandika1 má vo všetkom pravdu.


  • evusik, 22. decembra 2013 o 11:28
    @viera1 ďakujem :) ja zas nemusím stehná, keď pečiem kurča tak ja len krídelká a prsíčka ale takéto stehná zjem aj ja...


  • ocek, 22. decembra 2013 o 14:18
    tak to je paráda určite vyskúšam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist