Plnené kuracie stehná (fotorecept)

Plnené kuracie stehná (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 1. augusta 2011 14:05Ďalšie jeho recepty

Trochu iný spôsob pečenia kuracích stehien...

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Nachystáme si suroviny na plnky. Mrkvu si nakrájame na také kvádriky a odrezky nakrájame na kocky, párky alebo klobásu (ja som použila šunkový párok) nakrájame tiež na kocky.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 1

Hrášok, kukuricu, mrkvu a klobásku osmahneme na oleji, pridáme vajíčko a posekané bylinky. Osolíme, okoreníme a miešame kým vajíčko nestuhne. Necháme vychladnúť.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 2

Kuracie stehná celé si upravíme tak, že z horného stehna odstránime kosť. Ostrím nožíkom najprv odrežeme mäso okolo kĺbika a potom opatrne orezujeme mäso smerom dole
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 3

až prídeme k dolnému kĺbu a ten buď vykrútime alebo opatrne prerežeme. Dostaneme tak stehno so spodnou kosťou a z vrchného stehna vznikne kapsa ktorú naplníme. Stehná osolíme aj zvnútra.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 4

Plnka č.1: na hrubé "špalíky" nakrájaná mrkva, slanina, šunkový párok, alebo čo máte radi
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 5

Plnka č.2: zeleninová praženica
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 6

Naplnené stehná uzavrieme špáradlami, alebo ihlicami. Ja som klasicky zašívala. Dáme na pekáč, potrieme olejom a posypeme korením na kurčatá. Dáme piecť do vyhriatej rúry, asi po desiatich minútach znížime teplotu na 200°C, zakryjeme a pečieme asi 45 minút. Môžeme podliať troškou vody.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 7

V polovici pečenia pridáme do výpeku na hrubo nakrájanú cibuľu a huby. Ja som použila mrazené dubáky ešte z minuloročnej zásoby. A pridáme predvarené zemiaky. Pred koncom odokryjeme a necháme zapiecť.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 8

Podávame rozkrojené a na tanieri môžeme kombinovať rôzne plnky.
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 9

Dobrú chuť!
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 10

Stehná sú výborné aj studené a plnku možno obmieňať podľa vlastných chutí a fantázie :-)
Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

67 komentárov k receptu
  • elisticka, 1. augusta 2011 o 14:31
    kraaaaaaaaaaaaaaaaasa!!! uha tak si jedno uchmatnut!!!!


  • jerica, 1. augusta 2011 o 14:34
    @evusik máš ich krásne,budeš sa čudovať ale robievam ako ty len plním s bylinkami , výborná obmena jedálnička , každý tvoj pridaný recept je výborná inšpirácia:-))


  • vavan, 1. augusta 2011 o 14:39
    neodolateľne nááááááááááááááádherne


  • vavan, 1. augusta 2011 o 14:41
    neodolateľne náááááádherné


  • babi, 1. augusta 2011 o 14:41
    @evu šik krásne, zaujímavá plnka. Ja tiež plním stehná, ale robím plnku ako do kuraťa. Jarka tie bylinky je tiež skvelý nápad ,prípadne pomiešať zo syrom .....


  • kata50, 1. augusta 2011 o 14:42
    Krásne spracované, ešte krajšie upečené:-))


  • evusik, 1. augusta 2011 o 14:57
    dievčence, ako som písala v recepte plnku si dá každý podľa svojej chuti, prípadne podľa chuti stravníkov.
    Je to veľmi vďačné jedlo pre návštevu. A keď chcete aby bolo pri stole veselo, spravíte každé stehno s inou plnkou, nikdo nevie čo sa mu ujde, takže občas dôjde aj k výmenám a deleniu medzi sebou :-)


  • danculka, 1. augusta 2011 o 14:59
    Pekné , naozaj aj fotočky,super...


  • aroooo, 1. augusta 2011 o 15:33
    vyzerajú a určite aj chutia skvelo, ja som raz plnila tú hornú časť broskyňou a kúskom syra,obalila v trojobale a vypražila,tiež to bolo mňam, ale aj toto ukladám


  • nazarboncuk, 1. augusta 2011 o 15:35
    tak toto by som si hned dala :d mnam. krásny recept aj fotky :)


  • dorisa, 1. augusta 2011 o 15:39
    Krásny recept, ukladám. Na chate, ako keby som našla( teda nie, tam nie je internet) ale naštudujem si a tam upečiem,ugrilujem.


  • vierik, 1. augusta 2011 o 15:47
    Paráááádne.......Ukladám KK.


  • evulienka47, 1. augusta 2011 o 15:56
    netradičné to vykostenie hornej casti stehna, to som este nikde nevidela :)zarucene odskusam :)


  • evanaaa, 1. augusta 2011 o 16:22
    Evušik, to vypadá pekne, tak esteticky, nekrájané úhľadne ako od prfíka, naozaj. Nenapadlo ma dopoly vykostiť, ja som plnila pod kožu, podobnou plnkou ako Babi, ale dobrý nápad obmieňať ich..
    ....nakrájané......


  • evanaaa, 1. augusta 2011 o 16:23
    ...od profíka..., nie prfika - samé preklepy.


  • mamatata2, 1. augusta 2011 o 16:40
    Pripájam sa k chváliacim, prekrásne. Práve v sobotu som tri také bez plnky robila, chuťovo neboli zlé, ale iste sa s tvojimi nedajú ani porovnať. Vyskúšam a ďakujem aj za názorný postup vykosťovania.


  • 3sandra3, 1. augusta 2011 o 16:42
    ja tiež chválim....krásne


  • cistinka, 1. augusta 2011 o 17:53
    profesionálna práca :-))) krásne foto!


  • ketty3811, 1. augusta 2011 o 18:26
    krásne,tiež som takéto plnenie nepoznala.Ja plním iba pod kožu.Skúsim to s tým vykostením,snáď to zvládnem.:-)a samozrejme krásne foto.


  • akeber, 1. augusta 2011 o 18:59
    fííííííha .......to je ale dobrota , potešenie na to pozrieť,nie to ešte jesť....ukladám a určite vyskúšam.....krásne nafotené :D


  • enerrgizer, 1. augusta 2011 o 19:07
    super nápad...


  • frezia68, 1. augusta 2011 o 19:12
    Ty si ale šikulka,zvykla som stehná plniť len pod kožu,teraz bude zmena :-)


  • tatranka, 1. augusta 2011 o 19:39
    Už mám tvoj recept uložený.Veľmi pekne to vizerá,kuracinku milujeme,určite si to čo najskôr urobím.Recept je pekne a chutne spracovaný.


  • angelheart, 1. augusta 2011 o 20:43
    Jednoducho nádhera, recept na výhru :)


  • hubarka35, 1. augusta 2011 o 21:23
    jednička z hviedičkou za tieto stehienka.....ja teda tiež plnim pod kožu,aj vykostujem ale toto mna nikdy nenapadlo.....receptik si ukladám a udelujem rád zlatej varešky....aspon takto virtuálne...


  • michsamant, 2. augusta 2011 o 03:56
    krasne, ukladam


  • ainy, 2. augusta 2011 o 08:54
    super, skúsim aj ja takto čarovať :-)


  • hanka111, 2. augusta 2011 o 09:11
    .....skutocne to vyzera perfektne, urcite vyskusam aj ja.


  • jarka25, 2. augusta 2011 o 09:15
    ahoj,vyzera to super....škoda že neviem tie stehna vykostiť))


  • evusik, 2. augusta 2011 o 09:15
    ďakujem všetkým za milé komentáre :-)
    toto je vlastne taká malá galantína len nie z celého kurčaťa ale len zo stehna, galantínu z celého kurčaťa robia majstri a zo stehna učni... no čo, každý musí nejako začať a keď budem veľká hádam aj tú z celého kurčaťa urobím :-)))


  • evusik, 2. augusta 2011 o 09:17
    @jarka25 treba to len skúsiť, jediné čo môžeš pokaziť je, že mäso rozrežeš, ale to môžeš vzápätí opraviť tak, že dieru zašiješ, alebo zopneš špáradlom... len smelo do toho :-)


  • oblizprst, 2. augusta 2011 o 09:47
    Tak toto je pastva aj pre oči aj pre brušká! Výborne!


  • sovka62, 2. augusta 2011 o 12:34
    @evusik , zlaté ručičky. Toto zaradím do môjho zlatého fondu, určite sa tým rodine i priateľom zavďačím. Ďakujem za recept


  • evusik, 2. augusta 2011 o 12:42
    @sovka ďakujem, ale pokiaľ si pamätám ty tu máš recept na galatínu s kuraťa, určite ju mám v KK...... aj keď na druhej strane mne sa asi viac páčia takéto stehienka... zvládne ich aj začiatočník, naplniť môžeš rôznymi plnkami, aj to dobre vyzerá na tanieri, zatiaľ čo galantínu s celého kurčaťa urobiť je makačka a nie vždy sa výsledok dostaví. Robila som ju raz v živote a asi aj posledný :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 33 komentárov)
  • agora, 2. augusta 2011 o 13:56
    no skutočne unikátne, pri najbližšej príležitosti sa už aj ide na to......


  • dogagador, 2. augusta 2011 o 17:37
    velmi pekne


  • jatanika, 2. augusta 2011 o 17:56
    super!


  • jac37, 2. augusta 2011 o 21:48
    Je to prekrásne a inšpirujůce. Ja som doposial len dobrou slaninkou prešpikoval a pretože robím len pre dvoch tak som stehienka přiložil na pekáč k novým zemiačkom, ale v tomto prevedení k novým zemiačkom to mojej polovičke pripravím na nedelu. Ďakujem za inšpiráciu.


  • jac37, 2. augusta 2011 o 21:49
    Ospravedlňujem sa za čechizmy.


  • evusik, 2. augusta 2011 o 21:56
    @jac37 v pohode, v profile máš písané že si z Prahy... my sme tiež len dvaja a robila som len štyri stehienka - mali sme aj večeru. Dúfam, že tvojej polovičke bude chutiť :-)


  • katkaszaboova, 2. augusta 2011 o 22:50
    Fantastické, veľmi detailne nafotené... to musí byť chutné!


  • katkaszaboova, 2. augusta 2011 o 22:50
    Fantastické, veľmi detailne nafotené... to musí byť chutné!


  • cica2, 6. augusta 2011 o 12:26
    ďalší tvoj nádherný receptík, radosť pozerať, už sa teším kedy aj tento vyskúšam:)))


  • zuzanakovalcikova, 26. augusta 2011 o 21:24
    Super,super,super:)))Nemam slov:)))


  • bibia1, 26. augusta 2011 o 21:33
    tak toto je úplne umelecké dielo, krásny recept - ďakujem


  • medovnicek, 30. augusta 2011 o 19:59
    to sú excelentné kuracie stehienka, veľmi ma láka ich vyskúšať, len neviem či pri mojej "šikovnosti" dokážem tú hornú časť vykostiť


  • evusik, 30. augusta 2011 o 22:18
    @medovnicek ďakujem... ty si šikovná a ak to vyskúšaš tak uvidíš, že to nie je nič ťažké a zložité a výsledok je celkom efektný :-)


  • stefanm, 18. septembra 2011 o 14:25
    ...dnes máme "drobnú" rodinnú oslavu a,nechal som sa uniesť tvojou prácou a pripravil som tieto stehienka pre hostí.Pozdravujem ťa ...
    » picasaweb.google.com/108941645799708393370/Moje_jedla#565367...


  • evusik, 18. septembra 2011 o 15:44
    no teda, tá fotka je úplne super!!!! nemôžeš ju pridať rovno sem? nech sa aj ostatní pozrú.... krásne naservírované, som presvedčená, že si zožal úspech :-)


  • 2010, 18. septembra 2011 o 16:09
    @evusik , to je super to mi uplne uslo, odkladam .


  • stefanm, 19. septembra 2011 o 11:48


  • tomas, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 19. septembra 2011 o 15:48
    @stefanm pokiaľ skopírujete linku na stránku (kde sa nachádza fotka), tak to systém považuje za linku na stránku, akonáhle linka končí názvom obrázku a jeho príponou čiže napr. .jpg, .gif, .png atď (čiže koncovkou obrázku, tak to stránka považuje za obrázok)


  • stefanm, 20. septembra 2011 o 08:52
    @tomas ďakujem za pomoc ...@evusik prepáč,že cez tvoj recept si tu riešim moje technické nedostatky!!!


  • evusik, 20. septembra 2011 o 10:48
    @stefanm v pohode, ja sa tiež rada priučím :-) a možno to pomôže aj iným ....


  • bogar, 10. decembra 2011 o 22:09
    hm no rada by som toto vyskusala ale neviem ako naplnit stehna akosi mi utiekol postup neviem ako mam postupovat :(


  • evusik, 10. decembra 2011 o 22:25
    @bogar čomu konkrétne nerozumieš?


  • bogar, 11. decembra 2011 o 10:13
    vykostenie :) mne by sa to asi rozpadlo :)


  • evusik, 11. decembra 2011 o 18:21
    @bogar musíš si veriť, chce to len skúsiť.... a ak sa ti to na prvý krát nepodarí môžeš vždy mäso zašiť alebo zopnúť špáradlom :-)


  • frezia, 1. augusta 2012 o 07:43
    Krasne,urcite aj velmi chutne,vyskusam.Dakujem za inspiraciu.


  • piczur, 3. augusta 2012 o 19:40
    tak toto určite skúšam ďakujem za typ už teraz si robím chúťky už aby bola nedeľa mňam mňam


  • evusik, 3. augusta 2012 o 20:24
    @piczur teším sa, že ťa môj recept oslovil... ak vyskúšaš daj vedieť ako chutilo :-)


  • dandika1, 21. decembra 2013 o 23:04
    @evusik recep na pohlad uzasny a chutovo urcite vyborny ,bude sa hoditaj na slavnosnu prilezitost.Si velmi sikovna a vynikajuca kucharka,som na vareche nova ,ale Tvoje recepty uz mam aj odlozene ,tento tiez ukladam a hned po vianociach urobim bude sviatok v rodine vdaka za inspiraciu.....


  • evusik, 22. decembra 2013 o 09:22
    @dandika1 vitaj na Vareche ... ďakujem za krásny komentár :-) máš pravdu, že toto je slávnostný recept... ja mám s ním vždy úspech a aj každý kto ho vyskúšal si pochvaľoval :-) má jednu výhodu, že ako náplň môže každý dať vlastnú odskúšanú plnku, takú akú má rád...
    prajem krásne sviatky a pohody s rodinou ale aj s Varechou :)


  • viera1, 22. decembra 2013 o 10:10
    @evusik ako vždy za *****,ja kuracinu nemusím,keď sme boli štyria,vždy nám 1 porcia zvýšila (prejedla som sa v 1975r. pri žlčníkovej diéte),ale na tomto si vždy pochutím. @dandika1 má vo všetkom pravdu.


  • evusik, 22. decembra 2013 o 11:28
    @viera1 ďakujem :) ja zas nemusím stehná, keď pečiem kurča tak ja len krídelká a prsíčka ale takéto stehná zjem aj ja...


  • ocek, 22. decembra 2013 o 14:18
    tak to je paráda určite vyskúšam.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist