Plnené kuracie stehná (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Trochu iný spôsob pečenia kuracích stehien...
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Nachystáme si suroviny na plnky. Mrkvu si nakrájame na také kvádriky a odrezky nakrájame na kocky, párky alebo klobásu (ja som použila šunkový párok) nakrájame tiež na kocky.
- Hrášok, kukuricu, mrkvu a klobásku osmahneme na oleji, pridáme vajíčko a posekané bylinky. Osolíme, okoreníme a miešame kým vajíčko nestuhne. Necháme vychladnúť.
- Kuracie stehná celé si upravíme tak, že z horného stehna odstránime kosť. Ostrím nožíkom najprv odrežeme mäso okolo kĺbika a potom opatrne orezujeme mäso smerom dole
- až prídeme k dolnému kĺbu a ten buď vykrútime alebo opatrne prerežeme. Dostaneme tak stehno so spodnou kosťou a z vrchného stehna vznikne kapsa ktorú naplníme. Stehná osolíme aj zvnútra.
- Plnka č.1: na hrubé "špalíky" nakrájaná mrkva, slanina, šunkový párok, alebo čo máte radi
- Plnka č.2: zeleninová praženica
- Naplnené stehná uzavrieme špáradlami, alebo ihlicami. Ja som klasicky zašívala. Dáme na pekáč, potrieme olejom a posypeme korením na kurčatá. Dáme piecť do vyhriatej rúry, asi po desiatich minútach znížime teplotu na 200°C, zakryjeme a pečieme asi 45 minút. Môžeme podliať troškou vody.
- V polovici pečenia pridáme do výpeku na hrubo nakrájanú cibuľu a huby. Ja som použila mrazené dubáky ešte z minuloročnej zásoby. A pridáme predvarené zemiaky. Pred koncom odokryjeme a necháme zapiecť.
- Podávame rozkrojené a na tanieri môžeme kombinovať rôzne plnky.
- Dobrú chuť!
- Stehná sú výborné aj studené a plnku možno obmieňať podľa vlastných chutí a fantázie :-)