Foto: babkamt
Tieto kokosky sú u nás mimoriadne obľúbené. Len sa tak po nich zapráši.
na 120 °C
Suroviny
200 g |
|
140 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
Na snehovú hmotu: | |
3 ks |
|
100 g |
|
380 g |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
|
|
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
50 g |
|
40 g |
|
|
Postup
-
1
Pripravila som si bielka , cukor , ocot, kokos a 1 pl hladkej múky.Z 200 g hladkej múky ,70g práškového cukru , žľtka a 140 g tuku som zarobila cesto. Nechala som ho v chlade 2 hodiny odpočinúť. Potom som ho vyvaľkala a upiekla kolieska pod kokosky.Piekla som ich na 180 asi 8 minút.
-
2
Bielka som šľahala nad parou so štipkou soli a 1 čl octu.
-
3
Pridala som cukor a ďalej som šľahala. Nakoniec som pridala kokos zmiešaný s 1 pl múky. Hmota mi pekne zhustla.
-
4
Do zdobiaceho vrecka som dala vyšľahaný sneh. Na plech vyložený papierom na pečenie som urobila pusinky.Sušila som ich na 120 stupňoch 25 minút.
-
5
Pripravila som si krém.V horúcom vodnom kúpeli som rozpustila čokoládu. Pridala som med a miešala do vychladnutia.Potom som pridala cukor , maslo a vyšľahala som hladký krém.
-
6
Krém som nastriekala na okraj koliesok. Do prázdneho stredu koliesok som dala pikantný lekvár. Na to som dala pusinku. Potom putovali na pol hodiny do chladničky , aby sa mi krém pri máčaní v čokoláde neroztopil.
-
7
Kokosky spojené krémom s lineckým kolieskom som namáčala do čokolády. Po stuhnutí som ich odložila , lebo dedko krúžil okolo mňa ako jastrab. Čakal na vhodnú príležitosť , aby si mohol uchmatnúť.
ja do kokosiek pri mixovani pridavam marhulovy lekvar
páči sa mi krém ktorý si použila....máš ich ale peknučké
@anima6 ja som s hmotou pracovala hneď.
@babina49 napíš či sa podarili k tvojej spokojnosti.
Tieto tvoje koláčiky máme všetci radi, ale nikdy som ich neskúšala, načo, keď neviem upiecť obyčajnú puserlu.
Ale odkedy si ich pridala, denne mi v hlave vŕta, že by som to mala skúsiť, veď tie bielka mi opäť vystanú a na @tatrankine sucháriky mi ich stačí 5 ks.
Dnes som recept otvorila, že sa aspoň pozriem, ale po chvíli som sa odhodlala. Rozhodla som si, že skúsim spraviť najprv tie snehové vrchy,ak sa nepodaria, pokračovať netreba.
Priznám sa, ruky sa mi triasli. Postupovala som presne podľa teba, ešte aj vanglík som vytiahla (hoci inokedy šľahám v mise). Na moje veľké prekvapenie mi bielky krásne hustli, pridala som cukor, zhustlo to úplne, ale šľahala som, kým sneh nebol teplý a potom som pridala kokos.
Pred chvíľou som ich vtiahla z rúry, krásne, vysoké, pevné.....neuveriteľné!
Zajtra upečiem kolieska a naplním, v stredu je oslava, kde ich budem podávať, už sa na to teším.
Naozaj ti veľmi pekne ďakujem.
@babkamt , takto to dopadlo, myslím, že na prvý pokus celkom dobré.
Krém je naozaj výborný ale má ešte jedno veľké plus. Je to najjednoduchšia príprava krému, akú som doteraz skúsila, spravil sa prakticky sám.
Cesta na kolieska sa mi zdalo málo, tak som ho vyvaľkala na tenšie, samozrejme som ich potom mala zbytočne veľa. Nevadí, nevyšli nazmar. Do zvyšku krému v mise som prisypala mleté orechy navhlčené rumom, tým som kolieska pospájala po dve a poliala zvyškom polevy, takže máme pár kusov celkom nových koláčikov :-))))))).
Veľmi pekne ďakujem, toto určite neboli posledné plnené kokosky, ktoré som piekla.
Tak keď budem piecť nabudúce, budem musieť lekvár niekde kúpiť, mne sa ten ríbezľový zdá najvhodnejší.
Minulý rok sa pojedli medzi prvými. Senzačné. Budú opäť.
Mockrát vďaka za výborný recept.
piskoty. Povyberam zo sacika take vacsie, lyzickou dam na ne dzemik a krem vreckom na zdobenie nastriekam okolo. Pritlacim kokosku a je hotovo. Nie je v tom ziadny rozdiel. Piskoty sa navlhcia a je to vyborne.