Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
14 minút na 160 °C |
Postup- Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom naplníme
ošúpanou a nadrobno nakrájanou mrkvou, zelerom a špargľou. Rúru rozohrejeme na 160 stupňov Celzia. Prsia opečieme na panvici a kožou nadol pečieme 4 minúty. Potom prsia obrátime kožou nahor a panvicu vložíme do rúry. Pečieme 12 – 14 minút.
- Ošúpanú cibuľku rozštvrtíme a opečieme na masle. Pridáme ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká. Podusíme, pridáme cukor a šalviu, skaramelizujeme.
- Mäso podávame s cibuľovo– jablkovou prílohou, prípadne ešte dozdobíme.
|