Plnená prepelica

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 9. decembra 2015
Plnená prepelica
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
20 g
5 ks
100 g
100 ml
 trocha
Na bryndzové zemiaky:
1 kg
2–3 ks veľké
5 ks
2 strúčiky
100 g na vymastenie
200 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kocky, pridáme maslo, mlieko, petržlenovú vňať, soľ, korenie a trocha nastrúhaného muškátového orieška. Touto zmesou naplníme prepelicu. Samotnú prepelicu umyjeme, osušíme, pridáme korenie, soľ a rascu a pečieme pri 160°C maximálne 50 minút.

  2. 2

    Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Striedavo ich navrstvíme do vymastenej zapekacej misy spolu s rozdrobenou bryndzou. Vrstvy mierne ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Vajcia rozmiešame so smotanou a s cesnakom a zalejeme zemiaky. Pečieme pri teplote 170 °C asi 40 minút. Na posledných 10–15 minút zvýšime teplotu na 200 °C a zemiaky zapečieme dochrumkava.

Diskusia k receptu

klukmen
nemusíš mať hneď prepelicu , stačí dobre vykrmený holubäcí holánik , bažantík alebo kuroptva , no ale v konečnom dôsledku sa tento rec. dá uskutočniť aj na bežne dostupnej hydine , akurát by som použil husaciu alebo kačaciu masť a pred požitím pokrmu treba trochu predstavivosti a koňaku a bude to určite fajné , a tie zemiaky sú dobré aj bez mäsa....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia