Plnená paprika

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 17. októbra 2012

Bežné jedlo.

Suroviny

  (bravčové pliecko alebo bôčik)




Postup

  1. 1

    Pomleté mäso a uvarenú ryžu zmiešame v pomere 2:1, pridáme vajcia, soľ, korenie a naplníme umytú a vyčistenú papriku. Uvaríme vo vode.

  2. 2

    Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak, lyžičku soli a lyžičku cukru.

  3. 3

    Papriku podávame so zemiakmi alebo knedlíkom a polejeme paradajkovou omáčkou.

Diskusia k receptu

marta23
Správne sa naplnená paprika varí na slabom plameni v tej paradajkovej omáčke. Má to lahodnú chuť.
monnikk
ja tiez papriku varim v tej omacke a takisto aj gulky ak sa mi zvysi napln....moja svokra vari tiez osobitne...nie jeto zle ale nie je to ono :-)
evanaaa
Práve som sa chcela spýtať prečo vo vode a zvlášť? To nie je potom ono, treba variť spolu, ako to aj vyššie radia. Potom omáčka získa chuť paprík a mäsa a naopak....ja ešte do zápražky dávam aj mletú papriku a len štipku škorice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia