Plnená paprika
Plnená paprika (fotorecept)
Autor receptu: matkozed
14 porcií |
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup- Uvaríme si ryžu, najlepšie je použiť ryžovar.
- Uvaríme si zeleninový bujón.
- Ryžu aj vývar necháme úplne vychladnúť.
- Kým všetko vychladne, očistíme si papriky. Pre lepšie plnenie paprík je vhodné odrezať aj kúsok špičky, aby mal kade vychádzať pri plnení vzduch.
- Očistíme a rozmixujeme cibuľu.
- Keď je ryža a vývar studený, prichystáme si mäsovú zmes na plnenie do paprík. Spolu premiešame mleté bravčové mäso s ryžou, pridáme rozmixovanú cibuľu, 2 vajcia, čierne korenie, kurkumu, mletú červenú papriku a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- Touto zmesou naplníme papriky. Z toho čo ostane vytvarujeme guľky. Mne vyšlo 18 paprík a 10 guliek.
- Z oleja u múky si urobíme zásmažku.
- Pridáme pretlak, bobkové listy, biele korenie a liter vody.
- Za neustáleho miešania metličkou privedieme k varu.
- Keď omáčka začne vrieť, vložíme do nej papriky a guľky. Necháme variť na najmenšom ohni asi hodinu.
- Po hodine pridáme cukor a kečup. Chvíľu povaríme. Na záver ešte zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode.
- Pred podávaním nesmieme zabudnúť dať najprv hlavnému ochutnávačovi.
|