Plnená paprika
Plnená paprika (fotorecept)
Autor receptu: alexandra20
Plnenú papriku pozná určite každý a v každej domácnosti má svoje miesto. Táto verzia
je presne podľa našich
chutí.
6-7 porcií |
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si suroviny. Ryžu si uvarím a nechám vychladnúť.
- Do misky si dám mleté mäso, ryžu, 2 celé vajcia, mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie, cesnak a trošku mletého muškátového oriešku. Všetko spolu poriadne premiešam.
- Papriku si naplním s mäsovou plnkou a zo zvyšného mäsa si urobím guľky, ktoré obalím v hladkej múke.
- Urobím si červenú zásmažku - 3 PL masla nechám roztopiť, pridám 3 PL múky, pridám 1 čl mletej červenej papriky a poriadne premiešam. Na záver pridám ešte 1 PL hnedého cukru.
- Do zásmažky si pridám pretlak ( použila som domáci pretlak ), flaše prepláchnem vodou, ktorú pridám do hrnca a premiešam. Dám tam ešte 2 bobkové listy.
- Nechám zovrieť a pridám ošúpanú cibuľu, do ktorej som napichala asi 4 klinčeky, papriku a guľky. Za občasného miešania nechám zovrieť. Varím cca pol hodinku, aby sa urobilo mäsko.
- Na záver pridám smotanu na šľahanie, premiešam a necham zovrieť. Na záver dochutím soľou, hnedým cukrom a škoricou.
- Priateľ nelúbi velmi papriku, tak ju tam dávam len na chuť, a vždy zostane mne.
Podávala som s čerstvým chlebíkom.
Prajem dobrú chuť.