Plnená paprika

Plnená paprika (fotorecept)

Autor receptu: alexandra20

Plnenú papriku pozná určite každý a v každej domácnosti má svoje miesto. Táto verzia je presne podľa našich chutí.

6-7
porcií
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Ryžu si uvarím a nechám vychladnúť.
  2. Do misky si dám mleté mäso, ryžu, 2 celé vajcia, mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie, cesnak a trošku mletého muškátového oriešku. Všetko spolu poriadne premiešam.
  3. Papriku si naplním s mäsovou plnkou a zo zvyšného mäsa si urobím guľky, ktoré obalím v hladkej múke.
  4. Urobím si červenú zásmažku - 3 PL masla nechám roztopiť, pridám 3 PL múky, pridám 1 čl mletej červenej papriky a poriadne premiešam. Na záver pridám ešte 1 PL hnedého cukru.
  5. Do zásmažky si pridám pretlak ( použila som domáci pretlak ), flaše prepláchnem vodou, ktorú pridám do hrnca a premiešam. Dám tam ešte 2 bobkové listy.
  6. Nechám zovrieť a pridám ošúpanú cibuľu, do ktorej som napichala asi 4 klinčeky, papriku a guľky. Za občasného miešania nechám zovrieť. Varím cca pol hodinku, aby sa urobilo mäsko.
  7. Na záver pridám smotanu na šľahanie, premiešam a necham zovrieť. Na záver dochutím soľou, hnedým cukrom a škoricou.
  8. Priateľ nelúbi velmi papriku, tak ju tam dávam len na chuť, a vždy zostane mne. Podávala som s čerstvým chlebíkom. Prajem dobrú chuť.