Plnená krkovička so šampiňónmi

evas13 - fotkaevas13, 15. mája 2010
Plnená krkovička so šampiňónmi
Foto: evas13

Piekla som to pre švagra, ktorý má doma dobrú kuchárku, ale príprava mäsa je moja parketa.

30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 a viac kg
Plnka:
200 g
1 ks
1 ks
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjeme, osušíme, zoberieme sekáčik na mäso a pár krát ju plochou stranou poplieskame, aby sa nám uvoľnili vlákna, lepšie sa robí kapsa. Ostrým špicatým nožom urobíme kapsu, musíme dávať pozor, aby sme neurobili hlboký rez a neprepichli žiadnu stranu. Posypeme korením na pečené mäso, necháme odležať v chladničke pokiaľ si nepripravíme plnku.

  2. 2

    Rohlík si namočime dopredu, do studenej vody. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, šampiňony na plátky a podusíme na troške oleja, nemusíme sa dlho, lebo dôjdu pri pečení. Necháme vychladiť, pridáme hubové korenie, trochu soli,ale opatrne, lebo korenie je tiež slané, rohlík vytlačený z vody a vajcia. Všetko spolu premiešame a zmäsou naplníme mäso. Po naplnení zašijeme niťou. Mäso dáme do rímskeho hrnca, ktorý bol aspoň 30 min namočený vo vode, vložíme do studenej rúry, nastavíme teplotu na 180°C a pečieme 90 min.

  3. 3

    Podávame k zemiakovej kaši so šalátom, alebo na studeno s chlebom a zeleninou.

  4. 4

    Bravčové pečené: soľ, cesnak drcený, rasca drvená, paprika sladká mletá, koriander mletý, korenie čierne mleté, cibuľový prášok, cukor, korenie biele mleté, paprika chilli mletá. Hubové korenie: soľ, hočica biela mletá, sušená cibuľa mletásušený hríb smrekový mletý, koriander mletý, čierne korenie mleté, sešený kvasnicový extrakt, sušená petržlenová vňať.

Diskusia k receptu

frezia68
Môže to byť výborné,ale podobné recepty obchádzam a sú pre nás tabu :-)) a pretože nechcem pri nich slintať ( podobné mám rada),zasa aspoň týždeň tu nenakuknem :-))
sracz
A ja budem tu "kukať" furt! Krásne foto, krásny recept, najkrajšia je však chuť! Už som okoštoval, hoci iba pohľadom! Vynikajúce! Bravšová krkovička a hovädia nožina (lábszár) = moje "favorite" meets, najobľúbenejšie mäská, aj keď som haluškovorezancovo ... ... palacinkovopirohový typ všežravca!
evas13
@frezia68 viem, že držíš dietu, ani ja som to nejedla, lebo som to odniesla švagrovi a sestra hovorila, že bola fantastická.
evas13
@sracz Feri krkovička bola môj favorit na prípravu jedál, pokiaľ som mohla jesť tieto dobroty. A nehovorím o nožine, tak to bol guľaš ako lusk.
frezia68
Pri všetkej diéte som kúpila móčing(lábszár) a urobila fajnový guláš a na vlastné ospravedlnenie veľa zeleninky.Polovica išla do mrazáku,aj tak bolo na 2 dni a fajnotka.Veď aj také treba,nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia