Bravčová panenka
Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept)
Autor receptu: jack
Túto panenku (zajačika) robíme
každý rok, práve v tento deň. Je to
špecialitka môjho manžela.
Postup
- Umyjeme si panenky.a odblaníme. (Ja neodblaňujem, manžel to chce také). Urobíme si dovnútra otvor po celej dĺžke, až do konca.
- Pripravíme si plnku z mletého mäsa. Do mäsa dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, papriku. Premiešame.
- Začneme plniť zajačika. Plnku sa snažíme dostať všade.
- Naplnené zajačiky.
- Konce z oboch strán, prichytíme špáradlom, aby nám nevytiekla šťava.
- Na panvici si rozohrejeme olej a prudko na ňom mäso opečieme.
- Preložíme na pekáč. Potrieme zmesou korenia červená mletá paprika, bravčové pečené, olej (nemusí byť).
Podlejeme výpekom z mäsa.
- Zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút.
- Alobal odokryjeme, mäsko obložíme slaninkou teplotu stiahneme, dopekáme do ružova tak, aby sa nám prepiekla aj plnka. Občas rúru otvoríme a podlievame výpekom.
- Šparádla odstránime ešte za horúca.
- Hotový zajačik je výborný aj za tepla aj na studenú misu.