Foto: evusik
Tieto pletenky robievam vlastne s chlebového cesta. Chlieb pekávam pomerne často a vždy ma muž ukecá aby som spravila aj pletenky, alebo vrkoče, skrátka Zobraziť celý popisTieto pletenky robievam vlastne s chlebového cesta. Chlieb pekávam pomerne často a vždy ma muž ukecá aby som spravila aj pletenky, alebo vrkoče, skrátka pečivo. Jemu to chutí viac :-) aj keď to nie je originál pečivové cesto.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
odvážime si ingrediencie a zarobíme kvások...
-
2
keď kvások vzíde zamiesime cesto, pridáme ľanové semienko, necháme vykysnúť, premiesime a znovu necháme vykysnúť, cesto nakoniec premiesime a .....
-
3
rozdelíme si ho na bochníčky. Na jednu pletenku potrebujeme tri bochníčky, jeden malý a dva dvojnásobnej veľkosti. Napr. 1x100g a 2x200g. Necháme podkysnúť.
-
4
Malý a dva veľké bochníčky ušúľame. Mne ako mierka slúži šírka dosky...
-
5
dva veľké šúlky preložíme v polovici cez seba...
-
6
malý zasunieme do stredu...
-
7
a zapletáme vždy z jednej strany
-
8
Pletenky preložíme na plech, necháme nakysnúť, potrieme vajcom a posypeme sézamom.
-
9
upečieme . Ja som piekla na 200°C asi 20 minút.
-
10
Naši si pochutnávali na pletenkách a nakladanom hermelíne....
-
11
a ja som ešte zo zbytku cesta spravila maličký guľatý chlieb.
Krasa a dobrô to je ked cestvucke!
varecha.pravda.sk/recepty/celozrnne-bagety-fotorecept/775...
==
===
Evusik, a neskúšala si niekedy pridať viac celozrnnej múky? Alebo už máš tento pomer odskúšaný ako najlepší... Inak, ľanové semienka sú výbornou voľbou, tak ako aj v chlebíku :)
A po zhliadnutí videí musím povedať, že mne sa tie Tvoje pletienky zdajú najkrajšie :))
Som rada, ze video som nasla, uz som rozmyslala, ze poziadam manzela, aby natocil video ako to robievam, lebo som sa pisomne nevedela dobre vyjadrit. A pochvala patri aj tebe, lebo ich mas ukazkkove!
takže asi tak, prajem pekný deň :-)