Foto: evusik
Naša obľúbená letná večera - rajčina, paprika, maslo alebo pomazánka a k tomu dobrá domáca bagetka. Samozrejme pre toho môjho klobáska a slaninka nesmú Zobraziť celý popisNaša obľúbená letná večera - rajčina, paprika, maslo alebo pomazánka a k tomu dobrá domáca bagetka. Samozrejme pre toho môjho klobáska a slaninka nesmú chýbať.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
z trocha mlieka, droždia a štipky cukru urobíme kvások a zamiesime vláčne cesto. Čo sa týka pomeru hladká a celozrnná múka skúšala som len z celozrnnej, alebo pol na pol. Treba vyskúšať, mne sa osvedčil takýto pomer.
-
2
vymiesené cesto necháme nakysnúť, premiesime 2x. Potom si cesto rozdelíme na 6 častí a z každej vytvarujeme bagetu.
-
3
Uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo pečiaci papier ja používam fóliu, potrieme vajcom a posypeme hrubozrnnou soľou, sézamom, kmínom a pod.
-
4
Dáme piecť na 220°C asi na 15-20 minút. Ja som robila z dvoch dávok. Z jednej dávky bagety, z druhej žemličky - tých robím z jednej dávky 12 kúskov. Môžu sa aj zamraziť.
www.kvktescoma.sk/detail/1980/folia-na-pecenie-40x36cm/ca...
a bagetiek som spravila 6 ale záleží od veľkosti
Inak, to jedávame veľmi radi:)) Potom sme cibuľoví obaja - ale cibuľa bez klobásky....? :))
Uložím si do KK a upečiem, manžel sa poteší:)