Celozrnné bagety fotorecept

evusik - fotkaevusik, 11. júna 2010
Celozrnné bagety (fotorecept)
Foto: evusik

Naša obľúbená letná večera - rajčina, paprika, maslo alebo pomazánka a k tomu dobrá domáca bagetka. Samozrejme pre toho môjho klobáska a slaninka nesmú Zobraziť celý popisNaša obľúbená letná večera - rajčina, paprika, maslo alebo pomazánka a k tomu dobrá domáca bagetka. Samozrejme pre toho môjho klobáska a slaninka nesmú chýbať.

60 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

150 g
350 g
3 dl
1 ks
1 kocka
30 g
1/2 ČL
1 ČL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    z trocha mlieka, droždia a štipky cukru urobíme kvások a zamiesime vláčne cesto. Čo sa týka pomeru hladká a celozrnná múka skúšala som len z celozrnnej, alebo pol na pol. Treba vyskúšať, mne sa osvedčil takýto pomer.

    Celozrnné bagety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vymiesené cesto necháme nakysnúť, premiesime 2x. Potom si cesto rozdelíme na 6 častí a z každej vytvarujeme bagetu.

    Celozrnné bagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo pečiaci papier ja používam fóliu, potrieme vajcom a posypeme hrubozrnnou soľou, sézamom, kmínom a pod.

    Celozrnné bagety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť na 220°C asi na 15-20 minút. Ja som robila z dvoch dávok. Z jednej dávky bagety, z druhej žemličky - tých robím z jednej dávky 12 kúskov. Môžu sa aj zamraziť.

    Celozrnné bagety (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

honestka
chut a vona doma peceneho chleba je nezamenitelna nicim! fantastic Evusik!
honestka
mne sa dari pomer 1/4 k obsahu bielej muky. ale zalezi na tom, ako je muka vymleta, tu mame len malh vyber v muke, preferuje sa znacka Robin Hood na vsetko aj ked v bio je teraz uz dostatok roznych sukromnych znaciek z roznych obilin, co sa mi paci, lebo mozem experimentovat a nastastie dosahujeme dobre vysledky. Jest taky ten nafukany zapadniarsky chlieb europanom nikdy nechuti.
zdezda
:-)perfiš, ukladám si receptík, foto ako z piknikovej deky :-)
alzbetka2
parádne. aj ja som zvykla piect žemličky, bagety som ešte neskúšala, jeden čas som pekávala doma aj chlieb. naposledy taký fajnový, s kúskami oravskej slaninky, rôznych semien a trocha cesnaku. tento receptík si ukladám,vyskúšam.
jerica
teraz som otvorila varechu , že idem si vytlačiť recept na bábovku a zajtra upečiem , no a čo vidím , ďaľší fajnový receptík, to je moja radosť , aj slabosť , skúšať nové recepty. Nemá chybu. Foto ako z časopisu.
tinca
@evusik no čo ty naša pekáročka zasa si nás dostala krásnym receptom, tie žemličky sú ako vymaľované:-)) P.S. tých bagiet koľko vyjde a ešte sa chcem opýtať aj na fólii sa dá piecť?
tinca
@evusik tak ma napadlo, zajtra by si volebné komisie schrumli, čo povieš???
sjuz
evisik - tie bagety vyzerajú úžasne:)! Mňa k nim najviac oslovlia tá klobáska, slaninka, čili omáčka, cibuľa a pivo alebo pohár červeného....:))
Inak, to jedávame veľmi radi:)) Potom sme cibuľoví obaja - ale cibuľa bez klobásky....? :))
Uložím si do KK a upečiem, manžel sa poteší:)
tinca
@evusik jéj, veď ja tú silikónovú podložku mám nedávno som si ju objednala. Je presne vo veľkosti plechu a výhoda je že sa na tom rozvaľká a s ňou aj pečie a nemáme starosť,či sme sa trafili rozmerom na plech. Díky.
pekarik
volil by som podiel múky 1OO:4OO,je ľahšie cesto kyprejšie a to najmä ak je celozrná múka šupinovitá
sovka62
Pekávam biele, podľa receptu z Varechy (vynikajúce!) a už som špekulovala, že začnem pridávať celozrnnú a (alebo) ražnú múku. Tak už nemusím skúšať, použijem tvoj recept. Vďaka.
babidka
@evusik , veeeelmi sikovne :-) Pekavam vselico - chlieb , rozky , zemle,stvorce , dolomanky od @honestky /tie su uplne super!/ - ale bagety som este neskusala .diky za inspiraciu :-) Ja pouzivam pomer 300 hladkej a 200 spaldovej hrubozrnej .Na chlieb pouzivam aj raznu a psenicno-raznu . Kazdy ma rad nieco ine , takze treba experimentovat :-) este dobre , ze je Varecha !!!!!:-)
mariaklara
Postupne skúšam piecť všetko celozrnné pečivo, inak to nebude ani v tomto prípade, má veľmi pekný vzhľad. Ukladám si rcp.
sportak
Evusik, je práve 4:17 a ja podľa tvojho receptu práve miešam cesto na bagety, aby keď rodina vstala mala čerstvé pečivo. Díky za perfektný rcp.
evusik
@sportak moje nervy, že 4:17 a čo ty nemôžeš spávať.... no ja síce chodím spávať o 2:00 ale väčšinou čítam alebo som na nete, robiť som ešte neskúšala..... také čerstvé pečivko na raňajky - tak to musí mať s teba rodina radosť, palček hore a nech sa ti darí :-)
marika21
O 4-tej ráno, ak bývaš v činžiaku nebojíš sa , že ti zaklopú susedia a vykúpia pečivo. To musela byť vôna.
annan
Aj ja som ich práve dopiekla, krásne sa mi podarili , tešim sa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia