Plátky starého otca

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
150-180 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a z druhej mierne okoreníme, obalíme v hladkej múke a na oleji opečieme z oboch strán. Rúru dáme vyhriať na 200 stupňov Celzia. Hlbší pekáč vymastíme olejom a vystelieme ho polovicou olúpaných a natenko nakrájaných zemiakov.
  2. Trošku ich osolíme. Na zemiaky dáme na menšie kolieska nakrájanú cibuľu a na ňu opečené mäso, polejeme výpekom, naukladáme tvrdý syr a zakryjeme druhou vrstvou zemiakov. Do šľahačky zamiešame tatársku omáčku, horčicu, trochu soli a vrstvy v pekáči touto zmesou zalejeme.
  3. Pekáč prikryjeme pokrievkou a asi 2,5 – 3 hodiny pomaly pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.