Pizzové štangle fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 12. októbra 2016

Včera som skúšala pizzové kornútky ako som písala boli vynikajúce a dnes pizzové štangle len tak na chrumkanie.

12
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g špeciál
100 ml
100 ml
20 g
 trochu
 trochu
2 PL
Na posypanie:
Na potretie:
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Pizzové štangle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si z mlieka cukru a droždia kvások. Zatiaľ si preosejeme múku pridáme soľ, vodu. Medzi tým máme už kvások hotový primiešame k múke a vypracujeme dobre cesto. Necháme 40 minút v teple kysnúť.

    Pizzové štangle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nakysnuté.

    Pizzové štangle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si rozvaľkáme 6-7 mm.

    Pizzové štangle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozkrájame asi na 1 1/2 až 2 cm pásiky.

    Pizzové štangle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každý pásik preložíme na polovicu a trochu pozatáčame a ukladáme na plech na ktorý sme dali papier na pečenie. Keď máme všetky zatočené a poukladané na plechu potrieme ich olejom ochuteným prelisovaným cesnakom. Posypeme hrubozrnnou morskou soľou a dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme na 220 stupňov asi 10 minút.

    Pizzové štangle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď sú pekné ružové vyberieme z rúry necháme trochu vychladnúť ak vydržíme lebo od cesnaku rozvoniava celý byt pridáme cesnakový drezing a môžeme si pochutnávať. Prajem dobrú chuť.

    Pizzové štangle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu ich máme na etažéri všetky.

    Pizzové štangle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ešte jeden pohľad a už sú vychladnuté idem na to.

    Pizzové štangle (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

sonulienka
Naozaj voňavé a hlavne dobré. U nás sa už večer nejedáva ale neodolali sme a ostali asi dva ale ešte nie je koniec večera.....
haji
@Sonulienka (12.10.2016 21:59)
Vůně se táhne až k nám, určo jsou výborné tvoje štangle! Jednoduchá a vděčná dobrota! Jsi šikulka, ale to všichni víme už dávno!! Hezký nekončící večer tobě i mužovi!!
popoluska340
Sonulienka nedalo mi to,a vyskusala som tvoje pizzove stangle.Stangle som jedla asi pred 6 rokmi,to som este nebola celieticka.A ked som dneska uvidela tvoj receptik,tak som si povedala,ze musim vyskusat.Len som zamenila za moju muku,a mesela este trochu viacej vody dat.A tu je vysledok,uzasne rychle,a urcite aj na Silvestra upeciem.


altyn
@Popoluska340 (13.10.2016 18:30)

Môžeš prosím prezradiť aj tvoju značku múky? Milujem tieto pizza štangle, no moc ich nesmiem. Ale... Ak by som ich urobil z "našej" múky, môžu byť aj pre "lepkáčov". Neverím že zistia rozdiel ak im to nepoviem. :-)))
sonulienka
@Popolu ška340 paráda a potešila si ma len aj js by askú bsom chcela vedieť akú bezlepkovú múku používaš. Dcéra má bezlepkovú dietu tak by som jej upiekla.
Máš ich parádne. Ale dnes som pri vnučke robila z receptu čo som robila pizzové kornútky a zdali sa mi lepšie. Vyskúšaj aj ten recept z bezlepkovej múky a daj vedieť.
Srdečná vďaka.
mesiar50
Chutne a skvelo vyzerajúce štangle.Šikulka si jednoznačne.
popoluska340
Dievcata az dnes som pozrela sem,a hned odpovedam.Pouzivam MIX-B NA kysnute a je naozaj najlepsia.Na mafinky sa mi zas osvedcila MIX-IT je dobra na take piskotove cesta.Malo peciem,ale tieto 2 muky mi uplne stacia.Aj ked uz som vyskusala vsetky ktore su.Ale chcem si zadovazit aj DOVES FARM.Zatial som ich nemala,ale laka ma vyskusat ich.Tak nech sa vam dobre pecie.Ja som celiaticka 5,5 roka,ale zo zaciatku to bolo hrozne.kym som upiekla jedly chlieb,tak asi 80 druhov skoncilo v mrazaku pre otcove sliepky,alebo som vyhodila.Ale potom som na faceboku nasla skupiny,a ti mi poradili,ako piect aj recepty.Aj ked malo chlebika jem,ale niekedy sa ziada.A stale len ryzove platky tiez nechutia jest.
sonulienka
@Popoluska340 srdečná vďaka za odpoveď. A ak sa nenahneváš ešte jedna otázočka. Kde kupuješ tie múky: A ak Ti to nerobí problém dať foto aby som aj videla sáčok. Srdečná vďaka.
popoluska340
sONULIENKA TOTO SU TIE MUKY.Ja mam na recept ako dieteticke vyrobky,mam celiakiu a lekarka mi vypisuje,co potrebujem ja len napisem kod vyrobku a nazov,a kolko chcem na recept.Nieco hradi poistovna,a nieco ja.Inac pohankova,ryzova,kukuricna muka su prirodzenie bezlepkove.