Pizza s chorrizom
Autor receptu: butcher
2-4 porcie |
120 minút príprava |
12 minút na 250 °C |
Postup- múku, teplú vodu, 1 lyžicu oivového oleja, cukor, soľ a droždie spolu vymiešame a nechame vykysnúť na teplom mieste.
- pripravíme si paradajkový základ. na olivovom oleji opražíme rozmliaždený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixované paradajky a dusíme asi 10 min. ak je treba pridáme trošku cukru na osladenie. nakoniec pridáme nasekané oregano. dodusíme ešte 2 min.
- vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme do3 mm hrubého kruhu a uložíme na pizza rošt(ak nemáme skúsime plech). potrieme paradajkovým základom, naukladáme na plátky nakrájanú mozzarelu, nato šunku, chorizo, plátky cibule a artičoky.
- pečieme v predhriatej rúre na 250 stupňov asi 12 min.
|