Foto: tinca
Pizzu nemusím často, ale občas mi zachutí, robila som ju včera. Neuveriteľne sa snúbi chuť mozarelly a mandarínok. Túto mám najradšej odvtedy ako nám Zobraziť celý popisPizzu nemusím často, ale občas mi zachutí, robila som ju včera. Neuveriteľne sa snúbi chuť mozarelly a mandarínok. Túto mám najradšej odvtedy ako nám ju podali v jedálni.
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1/2 kocky |
|
1 PL |
|
25O ml |
|
6 koliečok/1 |
|
1/125 ks/g |
|
1/2 konzervy |
|
1 konzerva |
|
troška |
|
pár lístkov |
|
1/2 kl |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
V mise vo vode rozmiešame rozmrvené droždie s olivovým olejom a 1/2 kl soli, pridáme múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme na 2 bochníky a necháme v chladničke odpočívať 12 hodín zabalené v potravinárskej fólii. /t.j.nerobíme žiaden kvások!!/Mandarínkový kompót oddelíme cez sítko od nálevu a necháme dobre odkvapkať.
- 2
V miske rozmixujeme drvené rajčiny s pár kvapkami olivového oleja a PL cukru. Olivovým olejom si potrieme formu na pizzu, cesto vytiahneme na celú formu, potrieme rajčinovým základom /ak nemáme môže byť aj kečup/. Posypeme jemne korením na pizzu, poukladáme kolieska šunky, na to plátky mozarelly a na koniec mandarínky. Pizzu popicháme vidličkou, aby naspodu nezostala vlhká. POZOR! mandarínky musia byť kompótove, čerstvé sú suché. Nakoniec pridáme pár lístkov bazalky a oregána, najlepšie čerstvé, ak nemáme tak aj sušené.
- 3
Rada NAVYŠE! Ja používam jedine mozarellu, to sa nedá porovnať s nejakým tvrdým syrom, napr.eidamom a tobôž nie mäkký plátkový. Robila som aj s ananásom, ale mandarínková mi chutí najviac. Z uvedeného receptu urobíme 2 veľké pizze,ak je väčšia rodina,tak urobte z 1 kg múky /dvojnásobok surovín/ a môže sa urobiť aj na plech. Ja mám rada klasiku, okrúhlu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
príjemný dník