Pizza s mandarínkami

tinca - fotkatinca, 21. marca 2010
Pizza s mandarínkami
Foto: tinca

Pizzu nemusím často, ale občas mi zachutí, robila som ju včera. Neuveriteľne sa snúbi chuť mozarelly a mandarínok. Túto mám najradšej odvtedy ako nám Zobraziť celý popisPizzu nemusím často, ale občas mi zachutí, robila som ju včera. Neuveriteľne sa snúbi chuť mozarelly a mandarínok. Túto mám najradšej odvtedy ako nám ju podali v jedálni.

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1/2 kocky
1 PL
25O ml
6  koliečok/1
1/125 ks/g
1/2 konzervy
1 konzerva
troška
pár lístkov
1/2 kl
1 PL




Postup

  1. 1

    V mise vo vode rozmiešame rozmrvené droždie s olivovým olejom a 1/2 kl soli, pridáme múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme na 2 bochníky a necháme v chladničke odpočívať 12 hodín zabalené v potravinárskej fólii. /t.j.nerobíme žiaden kvások!!/Mandarínkový kompót oddelíme cez sítko od nálevu a necháme dobre odkvapkať.

  2. 2

    V miske rozmixujeme drvené rajčiny s pár kvapkami olivového oleja a PL cukru. Olivovým olejom si potrieme formu na pizzu, cesto vytiahneme na celú formu, potrieme rajčinovým základom /ak nemáme môže byť aj kečup/. Posypeme jemne korením na pizzu, poukladáme kolieska šunky, na to plátky mozarelly a na koniec mandarínky. Pizzu popicháme vidličkou, aby naspodu nezostala vlhká. POZOR! mandarínky musia byť kompótove, čerstvé sú suché. Nakoniec pridáme pár lístkov bazalky a oregána, najlepšie čerstvé, ak nemáme tak aj sušené.

  3. 3

    Rada NAVYŠE! Ja používam jedine mozarellu, to sa nedá porovnať s nejakým tvrdým syrom, napr.eidamom a tobôž nie mäkký plátkový. Robila som aj s ananásom, ale mandarínková mi chutí najviac. Z uvedeného receptu urobíme 2 veľké pizze,ak je väčšia rodina,tak urobte z 1 kg múky /dvojnásobok surovín/ a môže sa urobiť aj na plech. Ja mám rada klasiku, okrúhlu.

    Pizza s mandarínkami - obrázok 3

Diskusia k receptu

nelajsia
hm, zvláštna kombinácia, a i keď nie je podľa princípov delenej stravy, možno rodinke zachutí...skúsime
príjemný dník
tinca
Budeš milo prekvapená nelajsia, tak u pizze je ťažko hovoriť o delenej strave. Ale mňa to neštve. ja sa neprežieram,som aká som a ako pri recepte píšem, pizzu nemusím často, ale táto ma dostala. No a mozarellku, tú môžem vždy aj samú bez chleba-chi-chi
alexola
Tinca, chválim ešte raz Váš recept. Cez víkend sme odskúšali a ochutnali túto exotickú kombináciu-chutilo všetkým, ktorým sa z nej kúsok ušiel :)
jarca
Tak som natrafila na túto pizzu a musím povedať, že je vynikajúca. Mám rada s ananasom a preto som vyskúšala aj túto kombináciu, len som pridala aj chilli papričky a chuť bola super. Ďakujem @tinca za vyborný receptík.
tinca
@jarca áno aj ju veľmi ľúbim, mne s ovocím chutí a táto býva najčastejšie:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia