Pizza s mandarínkami

Autor receptu: tinca

Pizzu nemusím často, ale občas mi zachutí, robila som ju včera. Neuveriteľne sa snúbi chuť mozarelly a mandarínok. Túto mám najradšej odvtedy ako nám ju podali v jedálni.

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise vo vode rozmiešame rozmrvené droždie s olivovým olejom a 1/2 kl soli, pridáme múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme na 2 bochníky a necháme v chladničke odpočívať 12 hodín zabalené v potravinárskej fólii. /t.j.nerobíme žiaden kvások!!/Mandarínkový kompót oddelíme cez sítko od nálevu a necháme dobre odkvapkať.
  2. V miske rozmixujeme drvené rajčiny s pár kvapkami olivového oleja a PL cukru. Olivovým olejom si potrieme formu na pizzu, cesto vytiahneme na celú formu, potrieme rajčinovým základom /ak nemáme môže byť aj kečup/. Posypeme jemne korením na pizzu, poukladáme kolieska šunky, na to plátky mozarelly a na koniec mandarínky. Pizzu popicháme vidličkou, aby naspodu nezostala vlhká. POZOR! mandarínky musia byť kompótove, čerstvé sú suché. Nakoniec pridáme pár lístkov bazalky a oregána, najlepšie čerstvé, ak nemáme tak aj sušené.
  3. Rada NAVYŠE! Ja používam jedine mozarellu, to sa nedá porovnať s nejakým tvrdým syrom, napr.eidamom a tobôž nie mäkký plátkový. Robila som aj s ananásom, ale mandarínková mi chutí najviac. Z uvedeného receptu urobíme 2 veľké pizze,ak je väčšia rodina,tak urobte z 1 kg múky /dvojnásobok surovín/ a môže sa urobiť aj na plech. Ja mám rada klasiku, okrúhlu.