Pizza mäkkučké cesto

gablerovaj - fotkagablerovaj, 1. apríla 2011

asi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na nejakom fóre prečítala zopár tipov a Zobraziť celý popisasi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na nejakom fóre prečítala zopár tipov a vyšlo z toho skvelé mäkkučké cesto :) je to polovičná dávka, všetko sa robí s dvojnásobným počtom surovín, no na jednu veľkú pizzu to úplne stačí :)

70 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
polovica balíčka/kocky
4,5  PL
pol KL
pol KL
175 ml vlažná
 alebo pretlak
  alebo saláma
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej. Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvvaľkáme, potrieme kečupom alebo pretlakom a navrch dáme všetko, čo nám tam pasuje.

Diskusia k receptu

abend
Presne podľa tohoto receptu robím pizzu aj ja, recept mám z knižky Basic cooking. Môžem odporúčať, skutočne vydarené pizzové cesto.
baculata
Robím tak isto, výborný recept, ja ho mam z Dobrého jedla,dala som na velké plechy tiež natenučko a bolo toho vela, asi 4 plechy, aj Vám to tak vyslo?
marikasu
Pizza vyzerá super, ale my máme pizzeriu priamo pod bytom, takže doma ju už piecť nemusím :))
gablerovaj
ja zasa milujem pizzu z jednej pizzerie a ak raz budem vedieť urobiť takú, ako oni, budem na seba hrdá..
jan1950
Ahojcek,do cesta nemusis davat cukor,ale dobre osolit...vsetko dam naraz do misky a rucne to poriadne vymiesim...tak ma naucili taliani zo sicilie..xi..paradajkovu stavu si uvar sama,je to jednoduche:v obchode dostanes nalozene paradajky vo vlastnej stave a hustu paradajkovu stavu,opraz na oleji cibulku,cervenu papriku,chvilku povar a nakoniec pridaj oregano a basilikum...a odstav nech sa ochladi...(kecup taliani nepouzivaju)..vyskusaj iba z mozarellou a z cerstvymi sapionmi a nedavaj vela stavy,aby sa nezrazila...
2010
daako tomu nerozumiem , je to pizza alebo slany kolac ( ja nekomentujem chut len meno ).
PS: Problem v tvrdosti je ze v beznom klasickom sporaku -trube sa neda dosiahnut spravna teplota na vyrobu pizze.
1x anyk
gablerovaj
2010, pizza, nie kolač, mne ani nepasuje názov na koláč, že slaný koláč..
gablerovaj
@evusik , ja som len zhodou okolnosti nemala doma pretlak ani paradajky, tak som dala kečup, to preto.. pozrela som tvoj recept, dík :)
jan1950
gablerovaj...ked mas rada rybu,tak rozmrv tuniaka z konzervy a posyp to na tenucko nakrajanou cibulou ...ja si dam aj sunku,ale pre moje zeny..xi..musim pridat aj morske priserky,ale ja na to nie som..
ked chces pouzit cesnak,tak ho pokrajaj a posekaj na drobne kusky a posyp nim pizzu....
jan1950
este k cestu...ked sme piekli pizzu,trak moji taliancky kamosi nervovali...jan urob jeden plech tenucku a cesto vysusene jak keks....druhy normalnu...treti plech sme robili hrubsie cesto,po upeceni takych 1,5 cm....tu sme mali aj na druhy den na ranajky...xi..
gablerovaj
jan1950, mne na pizzu nejak nepasujú ani rybky ani iné morské príšerky.. cesnak dávam vtedy, ak robím pizzu aj pre priateĺa, on ho má veľmi rád..
leninkq
je to fajn, ale mne jeden Talian povedal,aby som miesto oleja pridala br.masť, neviem prečo ale robím to tak, on má v taliansku pizeriu, tak mu verím.
bazulienka
Včera som ju robila podľa teba a bola vynikajúca.Cesto som potrela paradajkovou omačkou s bazalkou .kúpila som ju v Lidli ,je to talianska omačka SUGO DI POMODORO a na ňu som dala šunku,kukuricu,klobasku a syr .Pizza bola jedna báseň,vnučata povedali,že je lepšia ako z pizerie.Cesto bolo mäkkučké.
celka
Já vyzkouším tento recept z bezlepkové mouky, snad se to také podaří.
A navíc můj syn i dcera mají alergii na mléko, tak s tím olejem to bude
Pizza pro všechny.
gablerovaj
celka,tak to máte doma ťažké. a väčšinou do kysnutého cesta ide mlieko, notu voda..
celka
gablerovaj, kdo to nezažije, neuvěří. Nejvíc mi vadí, že nemohu používat na pečení máslo ani Heru. Mám problém udělat posýpku na koláče
z bezlaktózových tuků.
jan1950
celka,mne sa vzdy podarilo cesto iba z vodou a olivovym olejom..
daffy1
vyzerá to úžasne...my doma robievame, ale nikdy to zatiaľ nevyzeralo tak dobre....všetci najviac milujeme presne takúto kukuricovú pizzu, takže určite vyskúšam....viem, že ide veľká noc a že sa teraz doma pečie niečo iné, ale nevadí.....už sa mi zbiehajú slinky.....super receptík, ukladám do KK
gablerovaj
tak dúfam, že cesto sa podarilo tak skvele, ako mne zakaždým :)) a ani ja neodolám dobrej pizzi, či sú vianoce alebo veľká noc :)
coldbery
Ja osobne tiež sa prikláňam k bravčovej masti...síce vám mladším ročníkom sa to nezdá , ale my sme niekedy robili iba na masti a boli sme viac zdraví ako teraz....ale pizza vyzerá vynikajúco a chutne...určite ju vyskúšam...:-)))
dadkaa17
Dnes som robila cesto podľa tvojho receptu a je fakt výborné. Lepšia pizza sa mi ešte nepodarila...
kinderko1991
Včera som toto cesto vyskúšala, a som s ním naozaj nadmieru spokojná. Predtým, vždy keď som chcela robiť pizzu doma a hľadala som recepty na ,,najlepšie cesto na pizzu" tak som našla hádam aj 20 receptov, tak to vždy skončilo kupovaným cestom z obchodu. Včera si však domáci vyžiadali domáce cesto, tak som si musela jednoducho vybrať. A s voľbou som veľmi spokojná :) Namiesto oliv. oleja som však dala obyčajný, nakoľko OO nekupujeme. A nestalo sa tomu nič. Cesto mi krásne nakyslo minimálne na 3-násobnú veľkosť, na 1 plech mi dávka to stačila tak akurát :) Cesto nebolo ani hrubé, ani moc tenké. Presne ako na obrázku! :) Spokojná som veľmi, už iný recept na pizzu ani nechcem vidieť :) Ďakujem ešte raz.
eulelia
vdaka za tip, zajtra recept vyskusam. superime s bratom,kto urobi lepsiu podomacky urobenu pizzu :-) doteraz robil on najlepsie, dufam,ze ho zajtra tromfnem :-) verim,ze bude tak chutit,ako je na obrazku..
moon
akurat som ju dopapala, super, vdaka za recept, vsetky co som doteraz skusala skoncili v kosi....este raz vdaka za super recept!!!
jurij
To tvoje cesto je nepouzitelne!!! Je ako sracka!!! Moc je to vodove!!! Vyzera to tak,ze este hladaj dalsie 2 roky!!! Super ze lusersky recept. 1nasraty kuchar!!!
gablerovaj
snad si si ho nestihol upiecť za tie 3 minuty aj s cestou, čo si zaregistrovany na tejto stranke, rieš si svoje komplexy prosim ťa inde :)
evanazadova
Hľadám recept na dobrú pizzu, čítam tu komentáre, ku viacej pizzám, ale pri tvojej sú najviac spokojný, tak ju idem dnes spraviť.Moje deti sa rozhodli, že nechcú žiadne mäso v nedeľu, že chcú pizzu.Len presne tiež som sa bála toho, lebo viackrát, som skúšala , cesto tvrdé a tvoj recept sa mi moc pozdáva, keď spravím, prídem potvrdiť aká bola. :-)
evanazadova
už sa peče :-) , pridala som na vrch brokolicu, na takú chodia deti, som teda zvedavá, ale cesto bolo krásne nakysnuté, uvidíme o 15 minút :-)
evanazadova
už sa papala, ale musím dať, za pravdu, ozaj výborné cesto, som rada, že už aj já mám konečne recept na pizzu, fakt ako v pizzerke, mňam.
dupka
Toto cesto je úplne geniálne, nič tak dobrého som už dávno nejedla ani v pizzérií, mäkulinké, skvelé, šťavnaté!! Ďakujem,Ďakujem,Ďakujem,Ďakujem!!
adka25
gablerovaj: Ahoj, idem vyskúšať tvoje cesto, lebo najsť dobrý recept je umenie, dakujem za receptík, napíšem aká bola:)))
adka25
Cesto vynikajúce, vrelo odporúčm, skvelý recept. Velmi pekne dakujem, ostavam už iba pri tomto recepte:)))
misulda
cesto bolo úžasné:) vďaka tebe sa mi konečne podarilo..ešte sa naučím paradajkový základ a budem spokojná:)
maria21
Ahoj mozem sa spytať ten cukor to kl je pl nie polievkova lyzica vsak?
cucu
@Gablerovaj akurat som dopiekla, makkucke vyborne, ale mam pocit ze troaku velmi citit drozdie. Je to tak ci len ja som neschopna? :D Mas niaku radu, v chladnicke mam dalsiu davku cesta na vecer pre priatela :-) Dakujem
rewewe
skvelé cesto :) robil som ju po druhýkrát a vyšla perfektne :) doma nechceli veriť, že je pečená handmade :) už len na okrajoch musím popracovať aby neboli tvrdé :) ďakujem :)
cucu
Druhá dávka už bola perfektná! Asi len potrebovalo odstáť. Celá rodina, priateľ všetci sme si pochvaľovali...pizza ako z pizzerie :-)
lowinqa
Dostala som chuť na pizzu, a kedže vo voľnom čase rada skúšam nové veci, napadlo ma, že si ju urobím sama, prvýkrat .Moja premiéra, pizza sa podarila, vynikajúco... 3 plechy sa stratili, ešte som jednu nedopiekla a druha už bola fuč. Toto cesto bolo fantastické, chválim. Mňamky :)
cicamaci
musím pochváliť. Dlho som skúšala všelijaké cestá na pizzu. Buď boli hrubé alebo tenké alebo veľmi suché a toto je také podľa našej chute. Ďakujem pekne za recept :)
misladelka
Ahoj, aj ja robim už dlho podľa tvojho receptu pizzu, samozrejme z dvoch dávok a odkedy som na rcp natrafila, iné nehľadm. Patrí ti aj moja vďaka. No robím ju z vysokolepkovej pizza múky(dostať ju v te*cu ) a včera som na rcp600g múky vyskúšala dať len polku drozdia a bola este lepšia, ako predtým. Skús aj ty sporiť s drozdim, či ti nebude viac chutiť :-)
mangoli
Ja som sa vcera pustil do prípravy tohoto cesta, ale po dvoch pokusoch spravit kvasok ale z vody sa mi to naozaj nepodarilo , neni to niaky omyl , cital som ze kvasok sa robi z mlieka , tak som dnes kupil tretier drozdie a kvasok : mlieko cukor drozdie ide famozne hore.
mesiar50
@mangoli
abdul má pravdu musí to fungovať aj z vlažnou vodou.
najnovšie aplikujem sušené droždie kvások nerobím.:-)
Ale samozrejme musím pochváliť aj Pizzu ktorá sa ti
vidarila skvelo.Na pizzu recept ešte nemám tak si tvoj
recept @gablerovaj uložím.Vďaka.
gaga11
vyskúšala som tento recept, je naozaj fajnový, najlepší čo som robila na pizzu, len a len odporúčam, 100%
tamara3731
Moja, velmi Ti dakujem za tento recept. JA som mala tiež taky isty problem, ze som nevedela najst dobrry recept na pizzu. Vcera som to skusala konecne to bolo take ake to aj malo byt. Kazdemu to velmi chutilo. Thx este raz :D :*
angie
Veľmi sa mi toto cesto pozdávalo a dnes som ho aj vyskúšala a ozaj bolo výýýýýborné som rada, že som natrafila na tento recept od teraz žiadny iný hľadať ani nebudem vééééééľká spokojnosť len nechápem tu reakciu jurija veď aj 12 ročné dieťa ho zvládlo bez problémov a ak sa iba jemu jedinému nevydarilo tak asi chyba bude na jeho strane a nie v recepte. Vďaka gablerovaj za tento receptík.
lipton734
tych 180C nie je malo ? ;p vsade citam, ze treba pri co najvyssej teplote. Cesto je hotove a vypada fajnovo
lovisek
Prave som dopiekol. Po pochvale od manzelky a deti som volal svojej mamine ze aky mam dobry recept na pizza cesto. Predbehla ma s tym ze ona ma uz jeden recept z varechy a na ten si neda dopustit. Ked sme zistili ze mame ten isty, tak hned dostala chut a bezala kupit kvasnice ;-)
viga
tak, uz mi cesto pekne kysne...uvidime co z toho bude:) Tesime sa tesime! :))
tiffany
ahoj, akurat sme ju dopapali, dcera povedala, že lepšiu nejedla, fakt super :)) :D :D :)) ;) :* :*
slovenka
skvelý recept na cesto. Už som podľa neho robila asi 3x a zakaždým pizza zožala veľký úspech.
majka98
Včera som vyskúšala toto cesto, akurát múku som obmenila za celozrnnú špaldovu a pizza bola fantastickáááá, už iné cesto nechcem ani vidieť, jednoduché, rýchle a úžasné...tie moje cestá doteraz čo som robievala mi vždy po vybratí z rúry stvrdli na kameň a deti ma počastovali že "mami toto sa nedá jesť vylámeme si zuby :) "...no teraz ani nemukli a jedli čo im ústa stačili...DAKUJEMMM
peta055
Tak ja neviem, kde som spravila chybu, lebo cesto bolo hroznéééé! vodové, hoci kyslo snáď tri hodiny a dala som aj viac múky :-/
petruska2385
ja už robim len toto cestičko :) moj manžel povedal že robim lepšiu pizzu ako v pizzerke:)) vdaka tvojmu cestičku :)
ucujo
@gablerovaj : Ahojky, pouzila som Tvoj recept uz stokrat a velmi pekne dakujem. Sice som si ho casom trosicku upravila znizenim davky vody a zvysok uz len tak od oka ;), kedze mam rada tak max 2milimetrove cesto, ale zaklad je v podstate od Teba. Kazda jedna pizza od toho dna sa vydarila skvelo a kazdy ma len chvali. Uz dlho sa chystam Ti podakovat tak tu to konecne je ;).
gablerovaj
dakujem pekne :) časom som si ho aj ja trošku pozmenila, ešte pri mieseni cesta doň pridam oregano aj bazalku, olej kludne aj slnečnicovy, aky mam doma :) aby bolo makke netreba piecť dlhšie ako 20 min
1x mimi4
gablerovaj
inak čo sa tyka droždia, nejak mi neda upraviť recept, stale použivam sušene..
nikoletusik
Tiež musím napísať robím podľa tohto receptu a fakt super pizza :) Ďakujem
nikoletusik
Tiež musím napísať robím podľa tohto receptu a fakt super pizza :) Ďakujem
gablerovaj
dakujem všetkym zase raz :) a pol kavovej lyžičky :) ..... inak minule som spravila cesto, no namiesto pizze som si ho rozdelila na male guličky a vyšulala tyčinky asi 20cm dlhe, upiekla.. a ešte teple sme ich jedli s kyslou smotanou+pretlačenym cesnakom+karička alebo bambino... boli super :) inšpirovala som sa v jednej pizzerke v NMnV, su to take kvazi štangle :) je ich treba po upečeni potrieť vodou so solou alebo dať do cesta viac soli :)
simike
zdravim , z tohto cesta sa da spravit len 1 pizza normalna ? alebo aj 2 ? dakujem
tantinka
Z týchto surovín mi vyšli 2 klasické pizze, ani malé, ani veľké, také akurátne :) Cesto mi spravila pekárnička, je skutočne výborné!
eulelia
vdaka za recept! :-) pizza je vyborna, cesto chutnucke,.. dokonca mi ju i svokra pochvalila :-)
agness
ešte nikdy som nerobila pizzu,vždy som si radšej objednala,ale včera som sa rozhodla že si skusim spraviť doma,tak som našla na googli hned prvy recept tento a boli tu iba pozitivne komenty,tak som sa dnes do toho pustila,myslela som si že sa mi určite nepodari,ale naopak,podarila sa,vystalo mi na dva menšie plechy a bola taka vyborna že sme ju s priatelom zjedli na posedenie.(ešte tak do mna ryypal či sa mi to oplati babrať sa s tym,ale ked ju jedol hned zmenil nazor :)takže ti dakujem velmi pekne za recept,prvy ale aj posledny čo som hladala,lebo je vynikajuci...už som ho poslala aj mamine lebo som jej mnamkala do skypu,tak aj ona vraj vyskuša..:D
gablerovaj
tak to ma velmi teši :) takisto som včera znovu robila, pre zmenu s kuracim masom, kukuricou, syrom šunkou a navrch vajce rozbite :) fajna bola :)
danadam
vyborny recept, cesto presne ako ma byt a vobec nie je suché coho som sa bala najviac. Pizza uz je spapana takze kraaaasne dakujeme
siuzn
táto pizza je vynikajúca.. aj cesto je makkucke a nieje suche.. som rada že som ho našla .. :)
deniskka
Tlieskam, klobuk dole, z tvojho cesta som urobila stangle plnene syrom a sunkou, a cesto bolo naozaj makkucke a velmi mnamkove... dakujem za receptik :-)
brambora
vcera som robila pizzu na plechu z tohto cesta. musim povedat, ze je naozaj makke aj na druhy den. :D dakujem za recept. ja si musim este znizit gramaze lebo ho bolo vela aj na plech, a tak som mala trosku hrubsie cesto ale na chuti to neubralo...
karinka449
Vyskúšala som pripraviť pizzu podľa tvojho receptu a výsledok bol výborný, môžem len odporúčať :-)
eona729
Užasný recept. Práve som ho upiekla a moja rodina je nadmieru spokojná. :-) Dakujem velmi pekne za tento super recept.:-)
seniorka
Čítam tu samé chvály, tak som sa rozhodla i ja, že túto pizzu určite vyskúšam urobiť, snáď sa podarí. Ďakujem a ukladám do KK.
lukas7753
naozaj cesto som dlho hladal a stale bolo hrube a ked som natrafil na tvoje bolo krasne ako s pizzerie neni suche take vlacne možem iba odporucit
michna
perfektne cesto....robil som pizzu 1X a uplne mi vysla.
ODPORUCAM
marienka44
@Gablerovaj , práve sa chystám urobiiť Tvoju pizzu. Neviem, kolko mám dať suseního drozdia. Je to tam nejasne napísané. Stačí pol sácka? Dakujem za odpoved, recept je uz ulozeny. :-)
sarka
Pizza sa mi podarila je uplne uzasna a nema chybu :-) chvalim tento recept :-)
martinaa
Na začiatku to vyzeralo dobre..... ale recept na cesto nieje moc dobrý.... ešte neviem ako to dopadne ... ale zatiaľ niesom s tochto receptu moc nadšená
jarka207
Toto je najlepsi recept na cesto aky som kedy mala,uz som ho robila opakovane a vzdy si vsetci velmi pochutia a dnes idem robit zase,tak dufam,ze nesklame ako vzdy.Ma cestne miesto v mojej KK.Dakujem :-)
jajus
tak tento recept je fakt dobrý na to že pri malej sa veľa veci neda navariť, ale som si trufla na tento pizza recept fakt famozna :D teda aspon nám dovom chutil uvidíme čo povedia ostatný :D :) urobila som trošku viac cesta a vyšli mi dva plechy :)
2taan
v metre sa dá kúpiť pizzová múka,je fajn
kacenka89
Hneď skúšam, dúfam že bude delikatesná. Cesto sa robilo výborne (zatiaľ)
bowlinka
Táto pizza mala u nás úspech :-) Ďakujem za skvelý recept :-D
sseveranka
Uzasne cesto, robila som ked som mala navstevu, vsetci chceli recept a dnes idem robit znovu! Dakujem :)
luciiik
Pridavam sa k fanusikom tejto pizze. Fakt vyborna. Bola to moja prva pizza doma ale iny recept uz ani skusat nebudem. :)
oksimo
Najlepsie cesto na pizzu, ine uz ani nerobim. Dakujeeeeeem
anina6
dnes som vyskúšala cesto podľa tvojho receptu, akurát som trošku pozmenila múku 200 g hladkej a 100 g celozrnnej. pizza chutila vynikajúco.
lilo332
jednoduche a chutne cesto, včera som robila už druhu pizzu podla tvojho receptu a obidve sa pekne podarili :))
indira
Aj ja robievam presne toto cesto a musim povedat,ze je fakt neskutocne!!!
macka12a
Dnes som robila prvýkrát pizzu a naozaj cesto bolo výborné, mäkkučké a chutila výborne.Nabudúce musím urobiť z dvoch dávok. Ďakujem za skvelý recept.
marimar
včera som piekla z dvoch dávok, spravila som dve pize a boli dosť hrubé, ale chutné. rovno som zamiesila ešte raz dve dávky a z toho boli štyri pize tenké a akurát na plech. cesto ozaj mäkučké ešte aj na druhý deň, veľmi chutné. som rada, že som našla práve tento recept na pizu :D
megies777
@gablerovaj úžasné cesto, už som robila asi pred mesiacom a bola vynikajúca. Len akosi neviem dosiahnuť aby sa mi pri pečení nevysušila a neskrútila na okrajoch šunka. Hmm čo s tým?
tanask
vynikajúce a naozaj makké cesto. Práve sme dojedli na obed :) Ďakujeme za recept
kecin
veľké ďakujem, naozaj vynikajúce cesto... už iba spokojne odfukujeme :D
gabika91
Úplne super cesto robím podľa neho už rok a stále je dokonalé :-) Už sa miesi ďalšie ... tešíím sa :-)
eulaly
výborné cesto, iné už ani neskúšam :) ďakujem...
momalu
Ja sa spytam ked chcem robit na plech ako kolac robievam staci z jednej davky?
bebikvozarka11
Prave mi kysne cesticko, tak som zvedava ako to dopadne :-) a na foto pizza na jednotku :-) komu by slinky nevysli :-)
annairam
výborná :-) akurát ju znova robím a moc sa teším, už zásadne neobjednávam, urobím doma a je to veľká mňamka
abzv
.....mnam, vyborneeee cesto.....
imko
To cesto na pizzu je fajn,vyskusal som uz viacere,ale to je naj...ja este snad dodam,ze ja kazde 20 min este pocas kysnutia premiesam lyzicou,cize 3x
cleopatra13
Som tu nová, idem vyskusat, prosim vas ako sa dostanem do svojej kucharskej knihy?
cleopatra13
Som tu nová, idem vyskusat, prosim vas ako sa dostanem do svojej kucharskej knihy?
cleopatra13
Som tu nová, idem vyskusat, prosim vas ako sa dostanem do svojej kucharskej knihy?
radost
@cleopatra
hore v zelenom páse-kde je logo VARECHA ale napravo je zelené srdce-to je symbol kuchárskej knihy..klikni..a ukladaj si tam recepty,o ktoré stojíš..veľa šťastia..
mahulena
po dlhej dobe sme konečne našli recept na výborné cesto na pizzu :) díky moc!
imko
@Evusik (3.4.2011 13:48)

Cukor sa dava do kvasku,aby lepsie nakysol
gkatka
Mne sa to cesto na niektorých miestach trhalo a na iných bolo hrubé. Neviete, kde som spravila chybu?
mooonika1975
Prosím nikde nepisete ako sa pečie? Nenamasteny plech? Alebo papier na pečenie? Piekla som, vynikajuca, len spodok sa mi chytil, som kvapkou oleja vymastila..... možno preto?
addi
Recept úžasný, cesto úžasné :-) doma sa všetci oblizujeme..
Mám 15 rokov a rozum sa mi pozastavuje nad niektorými komentármi v tejto diskusii. Či je to pizza alebo slaný koláč? Že bolo cesto hnusné vodové? Pri normálnom logickom rozmýšľaní by som prišla na to že som to asi prehnala s vodou a mala by som pridať múku a ďaľej dobre miešať ;-) Alebo som tu našla ďaľšiu perlu: " Cesto výborné, už sa len naučím paradajkový základ a budem spokojná" .. no tak čo dodať. To je akoby krajčírka povedala: "Tak už som ušila nádherné šaty. Už sa musím len naučiť prišívať gombíky"..
simsgirl14
Výborný recept. Robila som ho doma všetkým chutilo a chceli recept. Takže ďakujem. :D
luccy12
Aj ja už robím len toto cesto a každému z rodiny veľmi chutí. Výborný recept.
ribana
Dakujem pekne za tvoj receptik uz som piekla niekolkokrat
, je uzasny nevieme sa jej dojest a ak ostatne do druheho dna je stale mnamka . Hodnotim na 1s☆ .
nacesilinda
Super recept, naozaj konečne dobré cesto na pizzu. Ja pečiem pri 220 °C asi 5-7 minút.
janka271283
@gablerovaj (1.4.2011 23:03)

Dobrý deň akurát peciem vašu pizzu Prosím Vás piekli ste ju na mastnom papieri moja sa už pecie viac ako 30 minut
zuzzyk
Ahojte,veľmi chválim cesto, robila som ho z dvojitej dávky vyšlo mi na dva plechy takmer sa všetka pizza zjedla už včera,taká výborná bola.dakujem za recept...
mia2655
Prvy krat som robila pizzu.Priatel je velmi narocny co sa pizze tyka.Robila som ju podla Vasho Recepti a zazala taky uspech.Vraj uz ho do pizzerky nikdy nedostanem.Proste makkucka a neslutocna.Dakujem!
robiino
Je to super cesto ja som našiel tento recept
Na Chorvátskej stránke.Len s tým rozdielom že používajú dva typy múky.
jamvarenie
Včera sme robili podľa vášho receptu s 2 davky na 2 plechy.
Bola super, cesto nebolo sladke, bolo mäkké, dokonca aj rodičia a brat chválili. Dakujeme.
milka2
Je super,ze aj po rokoch si clovek moze najst taketo krasne a chutne recepty.Dakujem,idem piect.
gabkika
Je možné hotové surové cesto skladovať v chladničke? Napr. 1 deň
nika4
Pozdravujem ?,a chválim. Cesto ma pizzu je ozaj bomba. Mäkké hneď po upečení a aj na druhý deň je mäkkučké. Odporúčam každému vyskúšať. Ďakujem
kocka111
Teraz som zarobila cesto podľa tohto receptu. Cesto je dosť tuhé, neviem ci také ma byt, alebo som mala pridať ešte vodu. No nechala som to tak. Uvidím aké to bude vo finale?
juliaceresna
@leninkq (4.4.2011 12:13)

Som myslela, že len olivový olej musí byť do pizza ceata, ale ak dáva Talian do cesta bravčovú masť, tak potom zjavne kvôli tomu, aby cesto ostalo mäkké a nevysušené. Aspoň ja masť dávam do kysnutých koláčov a vtedy sú fakt mäkkučké. Dnes idem pizza cesto vyskúšať zarobiť s masťou
zuzana5
Recept je super 😀 robím iba takto a vždy sa podarí.
zuzana5
Cesto super, našla som konečne tú pravú pizzu.🙂
mirkaol
Zdravím, narazila som na Váš recept a chcem sa len spýtať, či tam ide tých 4,5 PL oleja na 300 alebo 600g múky.vdaka:)
otakara
Dobrý deň, musím Vám povedať, že Vaše pizza cesto už robím stále.
Vo vete je všetko, čo chcem vyzdvihnúť, iné cesto nehľadám, toto sa mi osvedčilo a už ho viem naspamäť.
lius28
Recept vyzerá skvelo :) Skúsime. Ja ešte do pizza cesta pridávam ak KL pizza korenia, priamo do cesta, máme to tak radi a podškrtne to tú chuť pizze :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia