Pizza Fornetti (fotorecept)

Pizza Fornetti (fotorecept)
Foto: rennatte
rennatteRennatte, 43 ročná žena, Záhorie, recept pridala: 29. apríla 2012 14:27Ďalšie jej recepty

Mám rada Fornetti výrobky, tak som skúsila domáce.

Suroviny

20
minút
príprava
10
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

salámu šunkovú, alebo liptovskú, cibuľu a cesnak pomelieme alebo najemno nasekáme v robote, vmiešame syr a pridáme kečup, toľko aby nám vznikla nátierková jemná hmota, osolíme
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 1

2

cesto rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme do tvaru úzkeho obdĺžnika, potrieme kečupom, posypeme pizza korením a na polovicu cesta natrieme salámovú zmes
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 2

3

dvakrát prehneme, tak aby spoj ostal naspodu
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 3

4

rúčkou varešky zatlačením nakrájame na kúsky
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 4

5

narežeme poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 5

6

upečieme do zlatista
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 6

7

upiekla som aj dva kúsky bez krájania na spôsob závinu
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 29. apríla 2012 o 16:28
    veru tieto Fornetti aj ja ľúbim...) krásne ich máš.-)


  • tetrisss, 29. apríla 2012 o 18:04
    Mnam.


  • monnikka, 29. apríla 2012 o 18:13
    to nemá chybu....mňam


  • julica, 29. apríla 2012 o 23:35
    A ja sa zas stale na ulici rozculujem, preco radsej namiesto stankov predavajucich tie polotovarove tasticky nemame klasicke dobre pekarne...


  • medovnicek, 30. apríla 2012 o 10:49
    super nápad


  • cica2, 30. apríla 2012 o 11:34
    robievam podobne, je to výborné a tvoj postup sa mi viac páči, vďaka za dobrý nápad, ja som to ináč krájala a ty to máš jednoduchšie a krajšie....a krásne fotky! :-))


  • orchidea, 30. apríla 2012 o 20:40
    pekný recept a dobrý nápad...ukladám si


  • daniela142, 1. mája 2012 o 13:39
    Báječné!


  • domci4, 3. mája 2012 o 08:56
    chcem sa spytat,ze kolko kuskov vyjde?


  • rennatte, 3. mája 2012 o 09:12
    @domci4 ,
    vyslo mi 28 ks


  • domci4, 3. mája 2012 o 16:08
    :) a trošku som nepochopila bodu 3 ako to preložim? :) bude to otvorené alebo ako?


  • rennatte, 3. mája 2012 o 16:14
    podobne ako zavin alebo strudlu, len to nemusi byt gulate, na obrazku to je len raz prelozene cez plnku a potom este raz aby bola plnka zabalena v ceste


  • domci4, 3. mája 2012 o 16:42
    dúfam že sa vynájdem...čiže preložiť? nie gulať? :P


  • rennatte, 3. mája 2012 o 16:46
    ano a daj vediet ako si to zvladla :-)


  • matamurkova, 19. mája 2012 o 14:23
    slane zboznujem, toto vyzera neskutocne krasne, lepsie ako original. ja mam teraz v trube slimaciky ale nabuduce vyskusam takto. dakujem


  • anninkka, 27. mája 2012 o 14:29
    zaujimave vyskušam.......maš to pekne


  • martina671, 28. mája 2012 o 14:09
    vyzeraju skvelo určite vyskušam :-)


  • tamik, 16. júna 2012 o 19:37
    waaw tvoje fornetti sú úplne nádherné...mne sa dneska troška porozlievali na plech, ale nabudúce budem už pri ich robení múdrejšia :)


  • wislander, 19. júla 2012 o 15:26
    odporúčam túto mňamku...skvelý recept. :D


  • norietta, 8. augusta 2012 o 21:57
    upecene :) ..len sa kus porozlievali a to som ich este rucne lepila ako pirohy...a ta moja plnka nejaka divna :D...mne sa proste nemoze vsetko vydarit na prvy krat :(


  • rejzorblejd, 25. augusta 2012 o 21:30
    Vyzera to dobre a to vincisko pri tom ma hned nuti ist do kuchyne a nejake si otvorit :D


  • nife, 21. decembra 2012 o 09:44
    super nápad ale hnustná chuť :D


  • nimonka, 11. januára 2013 o 20:17
    Mňam te vyzerajuuu užasne zajtra idem hned aj vyskušat


  • majuskam, 4. marca 2013 o 15:49
    a chuťovo sú také isté ako orginál fornetti? vyzerajú dobre :)


  • ivoo, 8. júla 2013 o 14:41
    ja mam najradcej bryndzove, staci iba zmenit nápln... urcite vyskusam.


  • mucina, 18. septembra 2013 o 11:47
    aj mne sa rozliali ale cerstve su vyborne


  • fourself, 24. novembra 2013 o 17:07
    Sú výborne. Dnes som urobil 2 plechy a už nebolo a to sotva vychladli.
    A tak to je vždy keď dačo pečiem. Vždy


  • voyager, 16. januára 2014 o 17:21
    Pečiem ich zas a znova, sú výborné! Len s menšou obmenou. Som zvyknutá aj na pizza cesto dávať radšej pretlak. Vďaka za recept!


  • parisienne, 2. novembra 2014 o 22:46
    su vyborne ale stale mi vyteka plnka, napriek tomu ze su poriadne uzatvoree a na vrchu prerezane, ale chut super


  • bembo, 2. mája 2015 o 17:30
    pred chvíľou som dokončil druhú várku,pretože prvú som piekol v malej rúre 15 minut pri teplote 200.zvrchu boli pekné,ale zvnútra bolo cesto surové.neviem či bolo zlé cesto(kúpené v Lidli,to mrazené)alebo som ho rozvaľkal nahrubo.s tým lidláckym cestom mám dobré skúsenosti,lebo keď robíme orechové taštičky,tak je v pohode,a pekne prepečené.druhú várku som dal na 1/2 hodinu pri teplote 180,na režim teplovzdušnej rúry.Toto už bolo oveľa lepšie,ale ešte to nebolo celkom prepečené.na akú hrúbku by sa malo vyvaľkať cesto aby bolo dobre prepečené?ja som ho rozvaľkal asi na 3 mm.ináč na chuť boli veľmi dobré.na budúce ho rozvaľkám na tenšie,aby sa prepieklo,a dostalo v mojej KK poznámku "test gut".



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist