Pizza Fornetti (fotorecept)

Pizza Fornetti (fotorecept)
Foto: rennatte
rennatteRennatte, recept pridal: 29. apríla 2012 14:27Ďalšie jeho recepty

Mám rada Fornetti výrobky, tak som skúsila domáce.

Suroviny

20
minút
príprava
10
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

salámu šunkovú, alebo liptovskú, cibuľu a cesnak pomelieme alebo najemno nasekáme v robote, vmiešame syr a pridáme kečup, toľko aby nám vznikla nátierková jemná hmota, osolíme
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 1

2

cesto rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme do tvaru úzkeho obdĺžnika, potrieme kečupom, posypeme pizza korením a na polovicu cesta natrieme salámovú zmes
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 2

3

dvakrát prehneme, tak aby spoj ostal naspodu
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 3

4

rúčkou varešky zatlačením nakrájame na kúsky
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 4

5

narežeme poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 5

6

upečieme do zlatista
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 6

7

upiekla som aj dva kúsky bez krájania na spôsob závinu
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 29. apríla 2012 o 16:28
    veru tieto Fornetti aj ja ľúbim...) krásne ich máš.-)


  • tetrisss, 29. apríla 2012 o 18:04
    Mnam.


  • monnikka, 29. apríla 2012 o 18:13
    to nemá chybu....mňam


  • julica, 29. apríla 2012 o 23:35
    A ja sa zas stale na ulici rozculujem, preco radsej namiesto stankov predavajucich tie polotovarove tasticky nemame klasicke dobre pekarne...


  • medovnicek, 30. apríla 2012 o 10:49
    super nápad


  • cica2, 30. apríla 2012 o 11:34
    robievam podobne, je to výborné a tvoj postup sa mi viac páči, vďaka za dobrý nápad, ja som to ináč krájala a ty to máš jednoduchšie a krajšie....a krásne fotky! :-))


  • orchidea, 30. apríla 2012 o 20:40
    pekný recept a dobrý nápad...ukladám si


  • daniela142, 1. mája 2012 o 13:39
    Báječné!


  • domci4, 3. mája 2012 o 08:56
    chcem sa spytat,ze kolko kuskov vyjde?


  • rennatte, 3. mája 2012 o 09:12
    @domci4 ,
    vyslo mi 28 ks


  • domci4, 3. mája 2012 o 16:08
    :) a trošku som nepochopila bodu 3 ako to preložim? :) bude to otvorené alebo ako?


  • rennatte, 3. mája 2012 o 16:14
    podobne ako zavin alebo strudlu, len to nemusi byt gulate, na obrazku to je len raz prelozene cez plnku a potom este raz aby bola plnka zabalena v ceste


  • domci4, 3. mája 2012 o 16:42
    dúfam že sa vynájdem...čiže preložiť? nie gulať? :P


  • rennatte, 3. mája 2012 o 16:46
    ano a daj vediet ako si to zvladla :-)


  • matamurkova, 19. mája 2012 o 14:23
    slane zboznujem, toto vyzera neskutocne krasne, lepsie ako original. ja mam teraz v trube slimaciky ale nabuduce vyskusam takto. dakujem


  • anninkka, 27. mája 2012 o 14:29
    zaujimave vyskušam.......maš to pekne


  • martina671, 28. mája 2012 o 14:09
    vyzeraju skvelo určite vyskušam :-)


  • tamik, 16. júna 2012 o 19:37
    waaw tvoje fornetti sú úplne nádherné...mne sa dneska troška porozlievali na plech, ale nabudúce budem už pri ich robení múdrejšia :)


  • wislander, 19. júla 2012 o 15:26
    odporúčam túto mňamku...skvelý recept. :D


  • norietta, 8. augusta 2012 o 21:57
    upecene :) ..len sa kus porozlievali a to som ich este rucne lepila ako pirohy...a ta moja plnka nejaka divna :D...mne sa proste nemoze vsetko vydarit na prvy krat :(


  • rejzorblejd, 25. augusta 2012 o 21:30
    Vyzera to dobre a to vincisko pri tom ma hned nuti ist do kuchyne a nejake si otvorit :D


  • nife, 21. decembra 2012 o 09:44
    super nápad ale hnustná chuť :D


  • nimonka, 11. januára 2013 o 20:17
    Mňam te vyzerajuuu užasne zajtra idem hned aj vyskušat


  • majuskam, 4. marca 2013 o 15:49
    a chuťovo sú také isté ako orginál fornetti? vyzerajú dobre :)


  • ivoo, 8. júla 2013 o 14:41
    ja mam najradcej bryndzove, staci iba zmenit nápln... urcite vyskusam.


  • mucina, 18. septembra 2013 o 11:47
    aj mne sa rozliali ale cerstve su vyborne


  • fourself, 24. novembra 2013 o 17:07
    Sú výborne. Dnes som urobil 2 plechy a už nebolo a to sotva vychladli.
    A tak to je vždy keď dačo pečiem. Vždy


  • voyager, 16. januára 2014 o 17:21
    Pečiem ich zas a znova, sú výborné! Len s menšou obmenou. Som zvyknutá aj na pizza cesto dávať radšej pretlak. Vďaka za recept!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist