Pizza Fornetti (fotorecept)

Pizza Fornetti (fotorecept)
Foto: rennatte
rennatteRennatte, recept pridal: 29. apríla 2012 14:27Ďalšie jeho recepty

Mám rada Fornetti výrobky, tak som skúsila domáce.

Suroviny

20
minút
príprava
10
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

salámu šunkovú, alebo liptovskú, cibuľu a cesnak pomelieme alebo najemno nasekáme v robote, vmiešame syr a pridáme kečup, toľko aby nám vznikla nátierková jemná hmota, osolíme
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 1

2

cesto rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme do tvaru úzkeho obdĺžnika, potrieme kečupom, posypeme pizza korením a na polovicu cesta natrieme salámovú zmes
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 2

3

dvakrát prehneme, tak aby spoj ostal naspodu
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 3

4

rúčkou varešky zatlačením nakrájame na kúsky
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 4

5

narežeme poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 5

6

upečieme do zlatista
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 6

7

upiekla som aj dva kúsky bez krájania na spôsob závinu
Pizza Fornetti (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 29. apríla 2012 o 16:28
    veru tieto Fornetti aj ja ľúbim...) krásne ich máš.-)


  • tetrisss, 29. apríla 2012 o 18:04
    Mnam.


  • monnikka, 29. apríla 2012 o 18:13
    to nemá chybu....mňam


  • julica, 29. apríla 2012 o 23:35
    A ja sa zas stale na ulici rozculujem, preco radsej namiesto stankov predavajucich tie polotovarove tasticky nemame klasicke dobre pekarne...


  • medovnicek, 30. apríla 2012 o 10:49
    super nápad


  • cica2, 30. apríla 2012 o 11:34
    robievam podobne, je to výborné a tvoj postup sa mi viac páči, vďaka za dobrý nápad, ja som to ináč krájala a ty to máš jednoduchšie a krajšie....a krásne fotky! :-))


  • orchidea, 30. apríla 2012 o 20:40
    pekný recept a dobrý nápad...ukladám si


  • daniela142, 1. mája 2012 o 13:39
    Báječné!


  • domci4, 3. mája 2012 o 08:56
    chcem sa spytat,ze kolko kuskov vyjde?


  • rennatte, 3. mája 2012 o 09:12
    @domci4 ,
    vyslo mi 28 ks


  • domci4, 3. mája 2012 o 16:08
    :) a trošku som nepochopila bodu 3 ako to preložim? :) bude to otvorené alebo ako?


  • rennatte, 3. mája 2012 o 16:14
    podobne ako zavin alebo strudlu, len to nemusi byt gulate, na obrazku to je len raz prelozene cez plnku a potom este raz aby bola plnka zabalena v ceste


  • domci4, 3. mája 2012 o 16:42
    dúfam že sa vynájdem...čiže preložiť? nie gulať? :P


  • rennatte, 3. mája 2012 o 16:46
    ano a daj vediet ako si to zvladla :-)


  • matamurkova, 19. mája 2012 o 14:23
    slane zboznujem, toto vyzera neskutocne krasne, lepsie ako original. ja mam teraz v trube slimaciky ale nabuduce vyskusam takto. dakujem


  • anninkka, 27. mája 2012 o 14:29
    zaujimave vyskušam.......maš to pekne


  • martina671, 28. mája 2012 o 14:09
    vyzeraju skvelo určite vyskušam :-)


  • tamik, 16. júna 2012 o 19:37
    waaw tvoje fornetti sú úplne nádherné...mne sa dneska troška porozlievali na plech, ale nabudúce budem už pri ich robení múdrejšia :)


  • wislander, 19. júla 2012 o 15:26
    odporúčam túto mňamku...skvelý recept. :D


  • norietta, 8. augusta 2012 o 21:57
    upecene :) ..len sa kus porozlievali a to som ich este rucne lepila ako pirohy...a ta moja plnka nejaka divna :D...mne sa proste nemoze vsetko vydarit na prvy krat :(


  • rejzorblejd, 25. augusta 2012 o 21:30
    Vyzera to dobre a to vincisko pri tom ma hned nuti ist do kuchyne a nejake si otvorit :D


  • nife, 21. decembra 2012 o 09:44
    super nápad ale hnustná chuť :D


  • nimonka, 11. januára 2013 o 20:17
    Mňam te vyzerajuuu užasne zajtra idem hned aj vyskušat


  • majuskam, 4. marca 2013 o 15:49
    a chuťovo sú také isté ako orginál fornetti? vyzerajú dobre :)


  • ivoo, 8. júla 2013 o 14:41
    ja mam najradcej bryndzove, staci iba zmenit nápln... urcite vyskusam.


  • mucina, 18. septembra 2013 o 11:47
    aj mne sa rozliali ale cerstve su vyborne


  • fourself, 24. novembra 2013 o 17:07
    Sú výborne. Dnes som urobil 2 plechy a už nebolo a to sotva vychladli.
    A tak to je vždy keď dačo pečiem. Vždy


  • voyager, 16. januára 2014 o 17:21
    Pečiem ich zas a znova, sú výborné! Len s menšou obmenou. Som zvyknutá aj na pizza cesto dávať radšej pretlak. Vďaka za recept!


  • parisienne, 2. novembra 2014 o 22:46
    su vyborne ale stale mi vyteka plnka, napriek tomu ze su poriadne uzatvoree a na vrchu prerezane, ale chut super



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist