Pizza Fornetti (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Mám rada Fornetti výrobky, tak som skúsila domáce.
20 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- salámu šunkovú, alebo liptovskú, cibuľu a cesnak pomelieme alebo najemno nasekáme v robote, vmiešame syr a pridáme kečup, toľko aby nám vznikla nátierková jemná hmota, osolíme
- cesto rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme do tvaru úzkeho obdĺžnika, potrieme kečupom, posypeme pizza korením a na polovicu cesta natrieme salámovú zmes
- dvakrát prehneme, tak aby spoj ostal naspodu
- rúčkou varešky zatlačením nakrájame na kúsky
- narežeme poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom
- upečieme do zlatista
- upiekla som aj dva kúsky bez krájania na spôsob závinu