Pizza Fornetti (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Mám rada Fornetti výrobky, tak som skúsila domáce.

20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. salámu šunkovú, alebo liptovskú, cibuľu a cesnak pomelieme alebo najemno nasekáme v robote, vmiešame syr a pridáme kečup, toľko aby nám vznikla nátierková jemná hmota, osolíme
  2. cesto rozdelíme na 4 časti a postupne rozvaľkáme do tvaru úzkeho obdĺžnika, potrieme kečupom, posypeme pizza korením a na polovicu cesta natrieme salámovú zmes
  3. dvakrát prehneme, tak aby spoj ostal naspodu
  4. rúčkou varešky zatlačením nakrájame na kúsky
  5. narežeme poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom
  6. upečieme do zlatista
  7. upiekla som aj dva kúsky bez krájania na spôsob závinu