Pizza čo dom dal
Autor receptu: soncya
Je to jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry.
4 porcie |
30 minút príprava |
17 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravím si kvások z droždia, štipky cukru a 1/4 dl teplej vody. Hladkú múku vsypem do misy, pridám soľ, kvások trochu olivového oleja, teplú vodu a vypracujem cesto. Dám na telplé miesto asi na 15 minút podkysnúť.
- Do menšej misky zmiešam paradajkový pretlak (kečup) s prelisovaným cesnakom. Nakrájam si všetky ingrediencie na drobné kocky (1/2 x 1/2 cm). Rozmeľním v prstoch syr niva a do misky k nemu pridám ešte horúce pokrájané vajíčka, ktoré sú uvarené na tvrdo (od zovretia 10 min.) Rozmiešam.
- Podkysnuté cesto vyváľam na pomúčenej doske na tenko, alebo ako to robím ja v rukách si povyťahujem potrebný kruh, alebo obdĺžnik ak pizzu pečiem v plechu. Plech musí byť vymastený a vysypaný hrubou múkou. Cesto na plechu potriem olivovým olejom (ja hala-bala pokvapkám priamo z fľaše) a potrieme pripravenou cesnakovo - kečupovou zmesou.
Na toto navrstvíme na mikroskopicky nakrájanú cibuľu a sypeme ostatné ingrediencie systémom "siatie z hrste" (moja postupnosť: cibuľa, šunka, vajíčko s nivou, broskyne, olivy, bazalka) a na koniec na hrubo strúhaný syr. Nesolíme lebo je slaná niva. Pečiem vo vyhriatej rúre na 190*C asi 15 - 17 minút.
Prajem dobrú chuť!!!
Ovocie doporučujem obmieňať, je to výborné aj s čerstvým hroznom, kompótovanými mandarinkami, ananás je klasika.