Piškótové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Takéto rezy piekla ešte moja mama.Ona plnku robila s hladkej múky a ja som si prispôsobila tak,že ja do plnky varím puding.Vtedy nebol taký výber rôznych produktov ako je dnes.Piekla som ho pri jednej rodinnej oslave a popri iných dobrotách tento bol prvý zjedený.
Není sladký a vonia rumom.
42-46 porcií |
90 minút príprava |
5-7 minút na 160-170 °C |
Postup
- Z úvedenych prísad uhnetieme cesto.
- Cesto rozdelíme napoly.
- Cesta vyvaľkáme vo veľkostí plechu a prenesieme na vymastený plech.Upečieme.Pečie sa na veľkom plytkom plechu.
- Z mlieka,pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme puding,
- Po uvarení prikryjem foliou ,aby sa mi nevytvorila kôrka.Robím to vtedy,ked nemám čas na občasné miešanie.
- Maslo s cukrom vymiešame.
- Uvaríme silnú kávu a pridáme rum.Podľa chutí!Do tejto kávy potom budeme máčať piškoty.
- Vychladnutý krém zmiešame s maslom a vyšľaháme.Krém rozdelíme na tri časti.
- Krém natrieme na jeden upečený plat a poukladáme namáčané piškoty
- Na piškoty plnku,
- znova piškoty,
- a na to plnku.Rozotrieme rovnomerne na plnku položíme druhý plat.
- Na vrch čokoládová poleva.Polevu rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.