Piškótové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Takéto rezy piekla ešte moja mama.Ona plnku robila s hladkej múky a ja som si prispôsobila tak,že ja do plnky varím puding.Vtedy nebol taký výber rôznych produktov ako je dnes.Piekla som ho pri jednej rodinnej oslave a popri iných dobrotách tento bol prvý zjedený. Není sladký a vonia rumom.

42-46
porcií
90 minút
príprava
5-7 minút
na 160-170 °C

Postup

  1. Z úvedenych prísad uhnetieme cesto.
  2. Cesto rozdelíme napoly.
  3. Cesta vyvaľkáme vo veľkostí plechu a prenesieme na vymastený plech.Upečieme.Pečie sa na veľkom plytkom plechu.
  4. Z mlieka,pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme puding,
  5. Po uvarení prikryjem foliou ,aby sa mi nevytvorila kôrka.Robím to vtedy,ked nemám čas na občasné miešanie.
  6. Maslo s cukrom vymiešame.
  7. Uvaríme silnú kávu a pridáme rum.Podľa chutí!Do tejto kávy potom budeme máčať piškoty.
  8. Vychladnutý krém zmiešame s maslom a vyšľaháme.Krém rozdelíme na tri časti.
  9. Krém natrieme na jeden upečený plat a poukladáme namáčané piškoty
  10. Na piškoty plnku,
  11. znova piškoty,
  12. a na to plnku.Rozotrieme rovnomerne na plnku položíme druhý plat.
  13. Na vrch čokoládová poleva.Polevu rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.