Bezlepkový sendvič
Bezlepkový sendvič

Piknikové sendviče bez lepku

novalim - fotkanovalim, 24. júna 2023. Komerčný recept.
Piknikové sendviče bez lepku
Foto: novalim

Leto klope na dvere a určite aj vy plánujete rôzne výlety či pikniky s rodinou a s priateľmi. Práve na tieto príležitosti sa vám Zobraziť celý popisLeto klope na dvere a určite aj vy plánujete rôzne výlety či pikniky s rodinou a s priateľmi. Práve na tieto príležitosti sa vám bude hodiť náš dnešný recept na piknikové sendviče bez lepku. Či už zvolíte Novalim svetlý, tmavý alebo dokonca náš obľúbený ľanový chlebík, určite budú všetkým chutiť. Ľahko ich zbalíte do batoha a hor sa na výlet.
Zdroj: www.novalim.sk

3-4 ks
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1-2 bal. (alebo tmavý, alebo Linsi)
2-3 ks
 (alebo údená)
podľa chuti (alebo majonéza)
 (nemusí byť)
1 ks
trocha




Postup

  1. 1

    Z chlebíka odkrojíme kôrku, aby nám ostali menšie štvorce. Na jeden sendvič budeme potrebovať tri krajce.

  2. 2

    Maslo zmiešame s pretlačeným avokádom (ak nemáme avokádo, použijeme len maslo alebo majonézu), pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Natrieme na spodný krajec chlebíka. Na nátierku poukladáme šunku, plátky na hniličku uvarených vajíčok, listový šalát a uhorku. Prikryjeme druhým plátkom chleba a postup zopakujeme. Ak chceme mať sendviče chrumkavé, vopred si plátky chleba opečieme v hriankovači alebo na panvici.

  3. 3

    Sendviče môžeme zabaliť do papiera na pečenie a previazať špagátom, prípadne zabaliť do fólie. Do konzumácie skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia