Pikantný zajac so zeleninou
Autor receptu: frezia
Velmi zdravy a chutny recept, prevonany bylinkami,obohateny vitaminom B3, B12.a A.
Vhodny pre milovnikov zdravej vyzivy a niecoho noveho.
4 porcie |
30 minút príprava |
75 minút na 180 °C |
Postup
- Ocistime cibulu aj cesnak. Cibulu pokrajame na osminky,cesnak na platky.
Citron umyjeme a pokrajame na kolieska.
Mrkvu a zemiaky ocistime. Mrkvu pokrajame na kolieska a zemiaky po dlzke na styri casti.
Zajaca rozporcujeme,okorenime a nasolime.
- V pekaci si rozpalime olej a mäso prudko z oboch stran opecieme a vyberieme.
- Vo vypeku oprazime do zlatova cesnak a cibulu. Pridame citron a kratko spolu poprazime.
- Pridame zemiaky,mrkvu,osolime,okorenime,pridame vyvar a spolu to vsetko 3-5 minut povarime.
- Tymian,bobkovy list ,nove korenie a kapary pridame k zelenine,na to poukladame kusky zajaca a prikryjeme.Dame do vyhriatej rury na 180 °C a dusime asi hodinu.
- .Potom odokryjeme a pecieme este asi 15 minut,aby sa nam odparila stava.