Pikantný zajac so zeleninou

Autor receptu: frezia

Velmi zdravy a chutny recept, prevonany bylinkami,obohateny vitaminom B3, B12.a A. Vhodny pre milovnikov zdravej vyzivy a niecoho noveho.

4
porcie
30 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ocistime cibulu aj cesnak. Cibulu pokrajame na osminky,cesnak na platky. Citron umyjeme a pokrajame na kolieska. Mrkvu a zemiaky ocistime. Mrkvu pokrajame na kolieska a zemiaky po dlzke na styri casti. Zajaca rozporcujeme,okorenime a nasolime.
  2. V pekaci si rozpalime olej a mäso prudko z oboch stran opecieme a vyberieme.
  3. Vo vypeku oprazime do zlatova cesnak a cibulu. Pridame citron a kratko spolu poprazime.
  4. Pridame zemiaky,mrkvu,osolime,okorenime,pridame vyvar a spolu to vsetko 3-5 minut povarime.
  5. Tymian,bobkovy list ,nove korenie a kapary pridame k zelenine,na to poukladame kusky zajaca a prikryjeme.Dame do vyhriatej rury na 180 °C a dusime asi hodinu.
  6. .Potom odokryjeme a pecieme este asi 15 minut,aby sa nam odparila stava.