Pikantný kuskus s brokolicovým krémom

pupava - fotkapupava, 11. marca 2015
Pikantný kuskus s brokolicovým krémom
Foto: pupava

Veľmi jednoduchý, rýchly a zdravý recept. Môžete ho urobiť pikantný alebo skrátka vynechať pikantné suroviny, je to na vás, variácií je plno. A keďže Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý, rýchly a zdravý recept. Môžete ho urobiť pikantný alebo skrátka vynechať pikantné suroviny, je to na vás, variácií je plno. A keďže začína rásť medvedí cesnak, nedalo mi nevyužiť ho.

2
porcie

Suroviny

Kuskus:
2 hrnčeky
 štipka
 štipka
 podľa chuti
 štipka
Brokolicový krém:
1 ks
1 ks
5 lístkov
 (bez vône a chuti)
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z tohto množstva mi vyšli cca dve porcie - vždy rátam kuskus ako hrnček na osobu. Kuskus pripravíme tradične v miske - zalejeme ho vriacou vodou a necháme cca 5 minút odstáť. Keď je mäkký, primiešame k nemu koreniny a poriadne premiešame, necháme nasiaknuť chute, kým pripravíme brokolicový krém.

  2. 2

    Brokolicu podusíme a s trochou vody (asi 1 dcl) ju rozmixujeme. Na panvici si na troche kokosového oleja do sklovita opražíme na ľubovoľné tvary nakrájanú cibuľku (ak vám prípadne vadia kúsky cibule v krémoch, môžete cibuľu mixnúť spolu s brokolicou). K cibuľke pridáme brokolicovú zmes a všetky koreniny. Ku koncu pridáme medvedí cesnak, ktorý si predom nakrájame na čo najmenšie kúsočky. všetko spolu poriadne premiešame.

  3. 3

    Kuskus dáme z misky na tanier a podľa ľubovôle naservírujeme s brokolicovým krémom. Ja som na vrch pridala ešte rukolu, na škodu však určite nebude ani medvedí cesnak. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

frigga
Zaujímavé, takéto čosi som robila nedávno :)
danda3
Si mi narobila chute, veľmi pekný recept, určite vyskúšam.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia