Pikantné utopence fotorecept

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 4. augusta 2010 10:10
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pikantné utopence (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 min
príprava
7 dní trpezlivosti min
tepelná úprava


Suroviny

20 ks
800 g
1 hlávka
4 dl (liehový)
10 ks (čerstvé)
0,1 l
1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Špekáčiky olúpeme a narežeme po dĺžke. Cibuľu nakrájame na kolieska. Do 0,6 l vody pridáme 0,4 l octu, cukor, soľ, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a prevaríme. Na dno fľaše dáme cibuľu, čili papričky a špekáčiky plnené v reze cibuľou.

  2. 2

    Striedavo ukladáme vrstvy cibule, špekáčikov a pridávame podľa chuti cesnak, celé čierne korenie a čili papričky podľa želanej pikantnosti. Ukončíme to vrstvou cibule. Nakoniec zalejeme pripraveným nálevom.

  3. 3

    Uzatvoríme fľašu a necháme aspoň sedem dní v chladničke. Počas tých siedmich dní sa občas na ne pozrieme a tešíme sa z našich utopencov. Potom už len stačí nejaké to dobré pivo a pivnápárty sa môže začať.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Pri výbere špekáčikov si overte ich zloženie. Lacnejšie nemusia byť práve najlepšie. Vyššia cena by mala zaručovať aj kvalitu.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 9 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist