Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 31. decembra 2012
Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept)
Foto: afataga

Moja dnešná obedová improvizácia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks vykostené horné
marináda:
4 PL
1 ks (z 1 citróna)
2 ks
8 ks
1 KL
2 KL
1 KL
redukcia:
6 PL
6 ks
1 ks strúčik veľký
1 dl
1 KL
ďalej potrebujeme:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Horné kuracie stehná som vykostila a osolila. V miske som vymiešala olej s citr. šťavou, vznikne niečo trochu podobné majonéze

    Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som ostatné koreniny, korenie a chilli som podrvila v mažiari a pomiešala som

    Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stehná som potrela marinádou z oboch strán, dala do pekáča a podliala som toršičkou vody

    Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som zakryté 20 min. na 200°, potom odokryté na 240° ešte cca 20 min., kým majú peknú farbu, blbá fotka, asi zlé svetlo

    Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Chvíľu pred dopečením do rajnice odobrala z výpeku, pridala som cherry paradajky a cesnak na plátky a chvíľu som restovala

    Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do misky od marinády som naliala víno, aby som ju vypláchla, víno som naliala do rajnice, trochu som osolila a redukovala, na záver som pridala maslo a odstavila som rajnicu, fotene je po pridani vína

    Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový produkt, príloha bola ryža s kurkumou a šalát

    Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

rein
Ešte Ti niečo zostalo? Prídem,ale tento rok to už asi nestíhnem.
dodo46
výborne to vyzerá a určite aj chutí. Vyskúšame , upečieme, spapáme.
dodo46
ty nedodržuješ staré pranostiky ? Na Nový rok sa nesmie jesť pernaté !!
radost
dodo-ja tu čítam-že recept bol daný včera 14:50..teda na SILVESTRA..nie dnes...:-))takže šťastie našej varecháčke iste =neuletí=..:-)
dodo46
Tak toto je prúser. Prosím o milosť. Nevšimol som si dátum.
afataga
@margaretka28 no to veru neviem, skus, ale nedavaj ich vela, lebo su trochu kysle, kludne mozes pouzit napr. sampiony, alebo cuketu, co ta napadne a co je rychlo hotove, bude to ine ale isto tiez dobre, alebo daj normalne paradajky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia