Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Moja dnešná obedová improvizácia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Horné kuracie stehná som vykostila a osolila. V miske som vymiešala olej s citr. šťavou, vznikne niečo trochu podobné majonéze
  2. Pridala som ostatné koreniny, korenie a chilli som podrvila v mažiari a pomiešala som
  3. Stehná som potrela marinádou z oboch strán, dala do pekáča a podliala som toršičkou vody
  4. Piekla som zakryté 20 min. na 200°, potom odokryté na 240° ešte cca 20 min., kým majú peknú farbu, blbá fotka, asi zlé svetlo
  5. Chvíľu pred dopečením do rajnice odobrala z výpeku, pridala som cherry paradajky a cesnak na plátky a chvíľu som restovala
  6. Do misky od marinády som naliala víno, aby som ju vypláchla, víno som naliala do rajnice, trochu som osolila a redukovala, na záver som pridala maslo a odstavila som rajnicu, fotene je po pridani vína
  7. Hotový produkt, príloha bola ryža s kurkumou a šalát