Pikantné pečené kuracie stehná s vínovo - cesnakovou redukciou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Moja dnešná obedová improvizácia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Horné kuracie stehná som vykostila a osolila. V miske som vymiešala olej s citr. šťavou, vznikne niečo trochu podobné majonéze
- Pridala som ostatné koreniny, korenie a chilli som podrvila v mažiari a pomiešala som
- Stehná som potrela marinádou z oboch strán, dala do pekáča a podliala som toršičkou vody
- Piekla som zakryté 20 min. na 200°, potom odokryté na 240° ešte cca 20 min., kým majú peknú farbu, blbá fotka, asi zlé svetlo
- Chvíľu pred dopečením do rajnice odobrala z výpeku, pridala som cherry paradajky a cesnak na plátky a chvíľu som restovala
- Do misky od marinády som naliala víno, aby som ju vypláchla, víno som naliala do rajnice, trochu som osolila a redukovala, na záver som pridala maslo a odstavila som rajnicu, fotene je po pridani vína
- Hotový produkt, príloha bola ryža s kurkumou a šalát