Pikantné krevety s bylinkami fotorecept

elixir - fotkaelixir, 6. júla 2013
Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept)
Foto: elixir

Morské potvorky mi nie vždy chutia, ale táto úprava sa mi veľmi páči. Recept je zo stránky chefkoch.de.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
0,25 ČL
1 ks (vetvička)
4 lístky
2 strúčiky
2 PL
 (alebo sušená)
2 PL




Postup

  1. 1

    Rozmrazené krevety si umyjeme a otrasieme z vody, necháme okvapkať.

    Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým prichystáme cesnak, ktorý nakrájame na malé kúsky a bylinky - šalviu aj petržlenovú vňať pokrájame na drobno.

    Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si rozohrejeme PL oleja...

    Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...potom poukladáme krevety vedľa seba a opekáme asi 1 a pol minúty.

    Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ich obrátime na druhú stranu, pridáme cesnak, feferónovú pastu, rozmarín, šalviu aj petržlenovú vňať, môžeme dodatočne aj sušenú a pražíme ďalšiu 1 a pol minútu.

    Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kto ich chce mať ešte o trošku chrumkavejšie, ešte chvíľku popraží. Nakoniec ochutíme soľou a limetkovou šťavou, premiešame a môžeme podávať.

    Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri som krevety ešte pokvapkala troškou olivového oleja, podávala som s ryžou a šalátom.

    Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ywett
zbožňujem tvoje krásne a lákavé recepty...krásne foto! :)
sracz
... perfektná práca, vynikajúca chuť, niet viac čo dodať!!!
afataga
to sa nehanbis robit take chutky ??? uzasne, krasne, hned by som si dala, kludne aj samotne, vidim ze uz aj balkon zas na svojom mieste :-)
kimlo
Parádny recept! Krevety som naposledy jedol v ITA, sice len fritovane, ale v tejto uprave ma to láka spáchať...
elixir
Ďakujem @kimlo , treba vyskúšať, keď ich takto opražíš, budú tiež chrumkavé, aj bez kúpeľa v horúcom oleji :)
irenaw
teraz by som si dala, len tak bez ničoho ;-)
slamka
Krevety mám veľmi rada ale nikdy som ich doma nepripravovala. Vyskúšali sme včera Tvoj repect a veľmi nám chutilo. Len príprava trvala dlhšie, nakoľko ja som z nich ešte vyberala aj črievka.
1x elixir




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia