Pikantné bravčové závitky s klobásou (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Dostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla
zakomponovať tak som dnes zasa trošku improvizovala a vznikli tieto voňavé závitky...
6-8 porcií |
20 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme.
Ja som dnes mala bravčové stehno, ale doporučujem krkovičku - preto som ju aj uviedla v rozpise - je šťavnatejšia.
- V miske si pripravíme najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný cesnak, horčicu, štipľavú paprikovú pastu, soľ a čerstvo namleté čierne korenie.
- ...zmiešame do kompaktnej masy
- ...potrieme ňou naklepané rezne
- Klobásy som rozkrojila na tri časti - klobásu som zakrútila do potretého mäsa
- ...jemne ich previazala niťou
- ...naukladáme na plech, či ako v mojom prípade do jenskej misy. Pomedzi závitky som naukladala odrezky mäsa a kolieska zo zvyšku klobásy. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť.
- ...na začiatku pečiem cca 10 minút pri maximálnom výkone, potom stiahnem rúru na 200°C a pečiem pomaly 60 minút, uprostred pečenia závitky obrátim. Keď sú mäkké, tak odokryjem a sprudka cca 5 min pri výkone 250°C dopečiem ... nesmierna vôňa, skvelá chuť - pre tých čo majú radi pikantné :)