Pikantné ančovičky s orieškami
Autor receptu: 2010
Nemam rad kupene buraky z obchodu vela krat sa stalo ze na lodi cestovali velmi dlho
a zvhli a tiez nabrali ine pachute.Tak na sviatky nakupim surove oprazim a spravim si
sam ako chcem a mam ich cerstve. Tak tu prikladam Thajsko- Indonezky recept "
Sambal Teri Kacang" , super k pivu a vinu.
Pikantne ancovicky s orieskami prazene v cervenej kari paste s tamarindom a
limetkovymi listkami.
40 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Surove burske oriesky som dal do woku v ktorom bola lyzica oleja a za stale miesania som ich oprazil do chrumkava. Nechal ochladnut . Prehodil do nadoby na zlievanie spagiet a poriadne papierovym obruskom a prstami osupaval so supiek ( najlepsie vonku a aby ich vietor odfukol).
Tak isto som si oprazil surove kesu.
Susene ancovicky ktore som kupil v azijskom obchode som tiez hodil na trosku oleja aby sa "napucali ". Po par minutach odlozil na stranu.
- Do horuceho woku som dal lyzicku oleja som vhodil na tenko nakrajane pasiky z listkov kafirovej limetky za staleho miesania pridal dve lyzice originalnej cervenej thajskej kari pasty ( naozajstna thajska je paliva od chili) este som pridal lyzicu tamarindovej pasty a poriadne miesal a prehrial cca 1 minutu.
Do woku som pridal burske oriesky , kesu a ancovicky trochu pocukroval a posolil a poriadne na premiesal aby sa mi vsetko obalilo kari pastou.
- Na plech som si dal papier na pecenie a dal vsetko v jednej vrstve susit na velmi nizku teplotu do rury cca na 1 hodinu.
Vybral nechal vychladnut a prelozil do vzduchotesnej nadoby.